Varppeen koulun mielenilmaisulla tavoitellaan oppilaille terveitä tiloja

0
Varppeen koulun keskiviikkoista koululakon ja mielenilmauksen takana on joukko oireilevien lasten vanhempia. Järjestelyihin osallistuvat Hanna Nummila (vas.) ja Sari Vuorre toivovat, että myös oirelemattomien oppilaiden perheet lähtisivät tukemaan mielenilmausta. Kuva: Hanna Hyttinen

Varppeen koulussa ja lukiossa järjestetään keskiviikkona koululakko ja mielenilmaisu kouluissa ilmenneiden sisäilmaongelmien vuoksi. Mielenilmaisun järjestää Varppeen koulussa oireilevien oppilaiden vanhemmista koostuva ryhmä. Taustalla on vanhempien huoli tilojen turvallisuudesta.

Järjestäjiä edustavat Hanna Nummila ja Sari Vuorre kertovat, että vanhempien ensisijainen toive on, että nuorille järjestettäisiin terveelliset tilat.

– Uskomme, että kaupunki on tehnyt voitavansa, mutta oireilijoita tulee koko ajan lisää. Oppilaiden on päästävä turvaan siihen saakka, kunnes selviää, mikä oireita aiheuttaa, Nummila toteaa.

Mielenilmaisua järjestävät vanhemmat toivovat, että asian taakse tulisivat ja mielenilmaisuun osallistuisivat myös ne perheet, joissa ei oireilla. He kokevat asian koskettavan kaikkia koulussa olevia oppilaita.

– Olemme huolissamme paitsi omien lastemme myös muiden oppilaiden puolesta, Vuorre kertoo.

Keskiviikkona Varppeessa järjestetään koululakko ja mielenilmaisu. Järjestäjät toivovat, että mahdollisimman moni osallistuisi mielenilmaisuun, joka järjestetään kello 9.55–11.10. Varppeen koululaisten lisäksi mielenilmaisuun on osallistumassa myös osa lukiolaisista.

 

Lue lisää 5.3.2019 lehdestä