Kalannin ja Pyhärannan Säästöpankit yhdistyvät lokakuussa 2019

0
Kuvassa vasemmalta Kalannin Säästöpankin toimitusjohtaja Jani Eenola ja pankinjohtaja Sinikka Sarin sekä Pyhärannan Säästöpankin toimitusjohtaja Ossi Öhman

Kalannin ja Pyhärannan Säästöpankkien suunnittelema yhdistyminen toteutuu. Kummankin pankin isännistöt hyväksyivät 11. huhtikuuta pidetyissä kokouksissaan yksimielisesti pankkien hallitusten valmisteleman sulautumissuunnitelman.

Suunnitelman mukaisesti Pyhärannan Säästöpankki sulautuu Kalannin Säästöpankkiin lokakuussa 2019. Yhdistyvän pankin asiakasvarat ovat noin 270 miljoonaa, ja sillä on lähes 14 000 asiakasta. Yhdistymisen ensisijaisena tavoitteena on paikallisen säästöpankin toiminta edellytysten vahvistaminen.
Pankkiala on voimakkaassa murroksessa, ja tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaamiseksi tehtävien investointien määrä kasvaa lähivuosina. Samanaikaisesti lisääntyvä sääntely ja tiukentuvat viranomaisvaatimukset ovat kasvattaneet pankissa vaadittavan hallinnollisen työn määrää ja kustannuksia.

Yhdistyvän pankin asiakasvarat ovat noin 270 miljoonaa, ja sillä on lähes 14 000 asiakasta.

– Asiakkaat ja kaikki muutkin sidosryhmämme ovat suhtautuneet yhdistymisuutisiin positiivisesti, joten olen iloinen, kun pääsemme nyt tehtyjen päätösten myötä viemään hanketta yhdessä ripeästi eteenpäin. Asiakkaillemme hyödyt uudesta pankista alkavat näkyä heti tämän vuoden aikana, kertoo Pyhärannan Säästöpankin toimitusjohtaja Ossi Öhman tyytyväisenä.

– Liiketoimintamme kehitys on alkuvuoden aikana ollut suotuisaa ja nyt varmistunut fuusio vahvistaa osaltaan kehityksen jatkumisen positiivisena. Tahdomme olla tulevaisuudessa alueen halutuin kumppani asiakkaille, jatkaa Kalannin Säästöpankin toimitusjohtaja Jani Eenola.