Keskiviikkona Laitilassa rikotaan suurella todennäköisyydellä 20 asteen raja. Ilmatieteenlaitos ennustaa huomiselle 21 asteen lämpötilaa ja suoraa auringon paistetta. Myös tuuli on hyvin pientä.

Tavanomaista selvästi lämpimämpi sää jatkuu Suomessa koko viikon. 21 asteen lämpötila näyttäisi rikkoutuvan Laitilassa myös torstaina. Perjantaina ja lauantaina on luvassa 20 asteen keliä.

LÄMPÖTILA EHTII kuitenkin laskea vapuksi. Tämän hetken ennusteissa vappuna on noin 12–13 astetta.

Ilmatieteenlaitoksen pitkä ennuste kertoo, että vappuaattoa juhlitaan Laitilassa poutaisessa säässä, mutta vappupäivänä sataa.

Vapun säätiedot tarkentuvat vielä lähempänä juhlaa.

 

KEVÄÄN TUNNUSMERKIT, valkovuokot kukkivat jo laajasti. Seuraavaksi odotetaan koivujen puhkeamista hiirenkorville sekä mustikoiden ja kielojen kukintaa.

Seuraa kevään edistymistä lukijoiden kuvista.

Myös kevätkylvöt on aloitettu Laitilassa.

 

RUOHIKKO- ja metsäpalojen riski on tällä viikolla melko suuri. Etelä- ja Länsi-Suomessa on erittäin kuivaa, eikä sateita ole luvassa ennen vappua. Varsinais-Suomessa onkin voimassa metsäpalovaroitus. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen tekeminen on kokonaan kielletty.

Roskien, puutarharisujen ja oksien polttaminen on yksi yleisimmistä maastopalon syistä, kertoo Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Etenkin kevään kuivattamaan maastoon tuli karkaa herkästi.

Pelastuslaitos muistuttaa, että jätteitä ei saa hävittää kotioloissa polttamalla lainkaan ja risujen ja oksien polttamisessa on oltava huolellinen sekä noudatettava viranomaisten määräyksiä.

Risujen ja oksien polttamisesta ei tarvitse tehdä ilmoitusta pelastusviranomaiselle. Sen sijaan asuinkunnan ympäristömääräykset tulee selvittää. Monissa kunnissa risujen, hakkuutähteiden ja lehtien avopoltto nuotiolla, tynnyrissä tai muussa vastaavassa astiassa on taajama-alueella rajoitettu tai kokonaan kielletty.

Sekajätettä, muovia tai käsiteltyä puutavaraa ei saa lainkaan polttaa puutarhajätteen seassa.