Pyhärannan Kokoomuksen valtuustoryhmästä erosi maanantaina kolme jäsentä. Eroilmoituksensa jättivät Ville Aerila, Mikko Räsänen ja Sari From.

Aerila kertoo, että kolmikko suunnittelee perustavansa oman ryhmän valtuustoon.
Aerila myöntää, että taustalla on erimielisyyksiä, mutta mistään täydellisestä välirikosta ei hänen mukaansa ole kysymys. Aerilan mukaan heille on kuitenkin tullut tunne, että päätöksentekoprosessiin vaikuttavat myös käsillä olevia asioita vanhemmat seikat.

– Haluaisimme Pyhärantaan enemmän keskustelua yli puoluerajojen, Aerila sanoo.

Aerila, From ja Räsänen valittiin edellisissä kuntavaaleissa Kokoomuksen listalta uusina valtuutettuina.

Kokoomuksen valtuustoryhmään jäi seitsemän valtuutettua ja se on eron jälkeenkin Pyhärannan valtuuston suurin ryhmä. Toiseksi suurin on SDP, jolla on valtuustossa viisi paikkaa. Keskustalla on kolme ja perussuomalaisilla yksi paikka.