Varppeen koulun rehtori irtisanoutui

0
Varppeen koulun vt. rehtorina toimii sivistystoimen palvelupäällikkö Tuomas Kankaanpää. Kuva: Hanna Hyttinen

Varppeen koulun rehtori Matti Lehmuskallio on irtisanoutunut tehtävästään viime viikon perjantaina. Hänen sijaisenaan toimii sivistystoimen palvelupäällikkö Tuomas Kankaanpää. Kankaanpää on rehtorinsijaisuuden ajan virkavapaalla sivistystoimen palvelupäällikön tehtävästä.

– Tämä ei sinänsä vaikuta koulun toimintaan, mutta näkyy toki henkilömuutoksena. Tuomas toimii päätoimisena rehtorina siihen asti, että kouluun valitaan uusi rehtori, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoo.

Rehtorin virka laitetaan hakuun, kunhan siihen on saatu täyttölupa kaupunginhallituksesta.
Lehmuskallio ei työskentele irtisanomisaikaansa loppuun vaan käyttää pitämättömät vuosilomat ja jää niiden jälkeen pois tehtävästä.

Laitilan Sanomien tavoittama Lehmuskallio ei halua lähteä julkisuudessa avaamaan irtisanoutumiseensa liittyviä yksittäisiä syitä. Varppeen koulussa havaittiin viime syksynä sisäilmaongelmia, jotka ovat aiheuttaneet vanhemmissa huolta. Lehmuskallio haluaa tuoda esille, että hänen irtisanoutumisensa ei johdu vanhemmista.