Perinteinen helatorstain kuvasuunnistus järjestetään tulevana torstaina 30. toukokuuta. Leikkimielisen suunnistuksen ideana on kiertää pyörällä, juosten tai kävellen rastit, jotka on kuvattu tälle sivulle. Jokaiselta rastilta löytyy pihtileimasin, jolla leimataan rastilla käynti.
Jos kuvat ovat liian vaikeita, helpottaa rastien löytymista kuvien alla näkyvät gps-koordinaatit. Kuvat ja koordinaatit löytyvät myös osoitteesta www.laitilansanomat.fi.
– Rasteja on yhteensä kymmenen. Kaikki rastit kiertämällä lenkin pituudeksi tulee noin 23 kilometriä, kertoo reitin suunnitellut Jaakko Hannula Laitilan Jyskeen suunnistusjaostosta.
Jos koko reitti tuntuu liian pitkältä, voi sitä lyhentää kiertämällä rastit 1–3 ja 8–10. Tällöin matkan pituudeksi tulee seitsemisen kilometriä.
– Lyhyemmällä reitillä tie on asfalttia, mutta pidemmällä mennään sorateille, Hannula vinkkaa.
Reitin lähtöpiste on aikaisempien vuosien tapaan Laitilan vesitorni, jonne reitti myös päättyy. Osallistumiskortteja saa kello yhdeksästä iltakuuteen vesitornilta, jossa puffet on auki kello 9–13.
Vähintään viisi rastia leimanneet ja osallistumiskorttinsa kello 18 mennessä vesitornille palauttaneet osallistuvat arvontaan, jossa palkintoina on kolme 50 euron lahjakorttia paikallisiin liikkeisiin.
Vuodesta 1983 saakka järjestetty kuvasuunnistus järjestetään tänä 36. kerran. Jyskeen suunnistusjaoston, Laitilan Liikkujien ja Laitilan Sanomien järjestämä tapahtuma saa vuosittain liikkelle noin 300–400 kuntoilijaa.