Coreplastin osakekanta myytiin tanskalaiselle SP Groupille

0
Eurantien varressa Laitilassa sijaitseva Coreplast Oy valmistaa muun muassa heijastimia. Kuva: Timo Jakonen

Laitilassa toimivan Coreplast Laitila Oy:n koko osakekanta myytiin tiistaina tanskalaiselle SP Group A/S:lle. Myyjinä ovat Aboa Venture Management Oy:n hallinnoimat pääomarahastot sekä henkilöomistajat Kauko Kämäräinen ja Keijo Parviainen.
Coreplastin toimiva johto, toimitusjohtaja Mikko Toivonen, myyntijohtaja Kauko Kämäräinen ja tuotantojohtaja Jani Saarenpää, jatkavat tehtävissään, kuten muukin henkilöstö.
Coreplast Laitila on visuaalisesti vaativien ja mittatarkkojen ruiskupuristettujen muovituotteiden sopimusvalmistaja. Yhtiön liikevaihto on noin 14 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee runsaat 100 työntekijää.
Coreplast on yksi johtavia suomalaisia muovin ruiskupuristajia. Yhtiön brändi ja asema markkinoilla on hyvä ja tästä syystä yhtiö tulee jatkamaan olemassa olevalla nimellä, nykyisissä toimitiloissa. Yhtiön juuret ovat vuodessa 1968.
Yhtiöillä ei juurikaan ole päällekkäisiä asiakkaita. Integraation myötä Coreplast pystyy tarjoamaan asiakkailleen laajemman valikoiman eri valmistusmenetelmiä muovituotteiden valmistukseen SP Groupin muiden tehtaiden kautta. Yrityskauppa vahvistaa Coreplastin kasvustrategian toteuttamista.
– Coreplastin hankinta nopeuttaa SP Groupin kasvua. Otamme haltuumme hyvin toimivan ja hyvin asemoituneen yhtiön. Olemme vakuuttuneita siitä, että molempien yhtiöiden pitkästä kokemuksesta ruiskuvalettujen tuotteiden kehityksessä, valmistuksessa ja myynnissä saamme etua kilpailuasemamme vahvistamiseen globaalisti, SP Groupin toimitusjohtaja Frank Gad sanoo.
– Coreplast on hyvässä kunnossa. Olen vakuuttunut, että voimme tulla vahvemmaksi osana SP Groupia. Tämä tuo etua niin asiakkaillemme kuin henkilöstöllekin. Odotan innolla, yhdessä Coreplastin henkilöstön kanssa, pääsyä osaksi isoa ja kilpailukykyistä yritysryhmää, Coreplastin toimitusjohtaja Mikko Toivonen toteaa.
SP Group A/S on Kööpenhaminan pörssissä noteerattu yhtiö, joka toimii neljällä mantereella ja yhdessätoista maassa. Yhtiö on perustettu vuonna 1972 ja sen palveluksessa on globaalisti lähes 2 000 työntekijää. Yhtiön tuotteita myydään 83 maahan. Suomi tulee olemaan kahdestoista maa, jossa yhtiö toimii.