Lännen Omavoima osallistaa asiakkaita kehitystyöhön

0
Arkistokuva

Rauman Energian ja Vakka-Suomen Voiman yhteinen myyntiyhtiö Lännen Omavoima osallistuu Asiakas energiavaikuttajana -tutkimushankkeeseen.

Sen tarkoituksena on kehittää kuluttajakäyttäytymisestä saatavan tiedon perusteella kulutusjoustoon pohjaava palvelu, joka auttaa asiakkaita sopeuttamaan sähkönkulutuksensa sen tuotannon vaihteluihin.

Tekemällä näin sähkölaskut pienenevät, kuten myös energiatuotannon ilmastolle haitalliset lieveilmiöt.

Tutkimushankkeeseen etsitään sähkölämmitteisiä omakotitaloja tai talouksia, joissa on sähkölämmitteinen suurehko lämminvesivaraaja. Vuoden kokeilujakso on tutkimukseen osallistuville asiakkaille ilmainen. Osallistujien kotien sähkökeskuksiin asennetaan kulutusta ohjaavia järjestelmäratkaisuja, jotka keräävät myös tietoa kulutuksen määrästä.

Hanke tähtää energiajärjestelmään, joka tasapainottaa sähkön kysyntää ja tarjontaa.