Autotehdas rakentaa kokoonpanoon lisälinjan ja rekrytoi lisää työntekijöitä

0
Uudenkaupungin autotehtaalla lomautetaan henkilökuntaa marraskuusta tammikuun alkuun. Arkistokuva

Valmet Automotive rakentaa Uudenkaupungin autotehtaan kokoonpano-osastolle lisälinjan, joka nopeuttaa tuotantoa ja lisää sen joustavuutta. Elokuun aikana käyttöön tuleva lisälinja sijoittuu kokoonpanon alkupäähän.

Valmet Automotive on viime vuosina nostanut Uudenkaupungin autotehtaan valmistusmääriä nopeaan tahtiin, ja viime vuonna yritys toimitti ensimmäisen kerran historiassaan asiakkaalle yli 100 000 autoa. Alkuvuoden tuotantolukujen perusteella arvioidaan, että kyseinen ennätys ylitetään tänä vuonna.

Tuotantomäärien nopean kasvun johdosta Uudenkaupungin autotehtaan tuotantolinjoja ja prosesseja kehitetään jatkuvasti. Tänä vuonna kokoonpanon muutostyöt ovat merkittävästi aiempia vuosia laajempia. Kokoonpano-osaston lisälinjan rakentaminen vastaa nykyisiin ja tuleviin tuotannon tarpeisiin, painottaen tuotannon joustavuutta.

Kokoonpanon lisälinja merkitsee myös uusia työpaikkoja, joita syntyy autotehtaalle nyt noin 50. Valmet Automotive on aiemmin ilmoittanut merkittävästä rekrytointitarpeesta tälle vuodelle. Lisälinjan työllistävän vaikutuksen huomioiden Uudenkaupungin autotehtaalle tullaan loppuvuoden aikana palkkaamaan vielä noin 400 henkilöä tuotannon eri tehtäviin.

– Uudenkaupungin autotehdas valmistautuu jatkuvasti tulevaisuuden haasteisiin. Kokoonpanon lisälinja on osoitus valmistusmenetelmiin liittyvästä kehitystyöstämme sekä toimintamme lisääntyvästä joustavuudesta, kertoo valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus.