Jazzkukko svengasi ennätyksellisesti

0
Johanna Försti laulaa Heikki Silvennoisen säestäessä kitaroinnillaan, jota on luonnehdittu yhdeksi Suomen parhaista bluesmusiikin saralla. Kuva: Aleksi Mäkelä.

Rytmikäs musiikki soi viidennen Jazzkukko -festivaaliviikon lauantaina Laitilan kirkkopuiston konsertissa auringon paistaessa koko voimallaan paikalle saapuneille musiikin ystäville. Turku Jazz Orchestran kanssa esiintynyt Veeti Kallio sekä Johanna Försti ja Heikki Hela Band tukenaan konsertoinut Heikki Silvennoinen toimivat illan päätösesiintyjinä sekä suomalaisittain illan tunnetuimpina ja odotetuimpina niminä.

Jazzkukko hallitus ry:n puheenjohtaja Kari Antila kertoo, että lauantain puistokonsertin tuhannen kävijän tavoite ylittyi. Yleisömeri oli tähänastisista järjestämisvuosista Jazzkukon suurin.
– Konsertti oli oikein onnistunut, keli oli hyvä, ihmiset iloisia ja musiikki oli hyvää. Kaikki tavoitteet saavutettiin. Myös perjantain Kinon konsertti oli muutamaa paikkaa vaille täynnä, Antila myhäilee.

Suosion kasvaessa tavoitteet päivittyvät, mutta Jazzkukko pitää Antilan mukaan kiinni rennosta tunnelmasta ja hillityn kokoisesta tapahtumakokonaisuudesta, joka on muodostunut festivaalin tavaramerkiksi.
– Pian istutaan alas ja pohditaan mihin suuntaamme jatkossa ja miten kasvatamme tapahtumaa. Kirkkopuistolle sopiva maksimi-ihmismäärä olisi ehkä noin 1500 kävijää ja se on seuraava iso tavoite. Sitä ei voi tietenkään välttämättä vuoden aikana saavuttaa, Antila suunnittelee.

Lisää Jazzkukosta tiistain lehdessä