Laitilan työttömien osuus jatkaa maakunnan matalimpana

0
Autotehtaalle tarvitaan koko ajan uutta henkilöstöä, vaikka tehtaalla on myös paljon robotteja. Valtaosa roboteista on käytössä autotehtaan hitsaamossa. Kuva: Valmet Automotive.
Arkistokuva

Laitilan asema vähiten työttömiä työnhakijoita Varsinais-Suomen työttömien kokonaismäärästä asuttavana kuntana pitää tänään julkaistun Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kesäkuun työllisyyskatsauksen mukaan edelleen pintansa huolimatta siitä, että Laitilan osuus nousi kesäkuun aikana toukokuun lopun tasan neljästä prosentista nykyiseen 4,5 prosenttiin. Ero toiseksi vähiten työttömiä maakunnan kokonaismäärästä asuttavaan Paimioon on kuitenkin enää hiuksenhieno kymmenys.

Varsinais-Suomen työllisyystilanne jatkaa varmaa nousukiitoaan. Varsinais-Suomen ELY-keskuksen analyytikko Juha Pusilan mukaan maakunta on lähellä erään kunniakkaan rajapyykin saavuttamista.

– Työttömyyden kehittyessä nykyisellä tavalla Varsinais-Suomen työttömyysaste alittaa vielä tämän vuoden aikana Uudenmaan työttömyysasteen. Sitä ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin, Pusila iloitsee.

Lisää aiheesta perjantain lehdessä.