Musiikkileiri huipentuu torstain iltatorilavalle.

0
Omassa bändissään rockia tulkitseva Ville Harikkala keskittyi musiikkileirillä keskiviikkona Dario Guibertin basso-oppeihin. Kuva: Aleksi Mäkelä.

Kappelimäen koulun luokkatilat toimivat alkuviikolla tavanomaista koulunkäyntiä menevämmän opetuksen puitteina, kun Jazzkukko -konserttiviikon musiikkileiri järjestettiin jälleen. Neljättä kertaa pidetty musiikkileiri on vakiintunut jo perinteeksi käsi kädessä viisi vuotta kuluvana viikonloppuna täyttävän Jazzkukko -festivaalin kanssa.

Jazzkukon musiikkileiri huipentuu tänään Laitilan iltatorille, kun leirin opettajat ja oppilaat pitävät harjoittelutunnit huipentavan konsertin. Yksi torilla esiintyvistä leiriläisistä on basisti Ville Harikkala.

– Olen ollut aiemminkin soittotunneilla, mutta musiikkileirille osallistun nyt ensimmäistä kertaa. Täällä on ollut hauska soittaa tosi hyvän opettajan kanssa, Harikkala kehuu.

Bassonsoiton opettajana musiikkileirillä toimi espanjalainen Dario Guibert, joka saapui Laitilaan musiikkileirin ja Jazzkukkofestivaalin johtohahmon Kari Antilan kutsusta.

– Tapasin hänet pari vuotta sitten, kun Antilan saksofonisti otti minuun yhteyttä ja soitin sitten Espanjassa Karin kanssa keikkoja. En ole käynyt koskaan ennen Suomessa, Guibert taustoittaa.

Lisää aiheesta perjantain lehdessä.