Ongelmajätekontti paloi Verstastiellä

0
Jätesäiliöiden sammutus on tarkkaa työtä johtuen yllätyksien mahdollisuudesta niiden sisällössä. Kuva: Jane Iltanen

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai perjantaina hieman puoli viiden jälkeen aamuyöllä hälytyksen Laitilan Verstastielle, jossa vaarallisia aineita sisältänyt jätesäiliö oli syttynyt tuleen. Hälytys oli itse asiassa pelastusviranomaisten sisäinen tiedonanto, koska tulipalosta ilmoitti sen havainnut ambulanssi.

– Tällä hetkellä epäillään, että palo sai alkunsa paristojen tai akkujen oikosulusta. Myös viereisen pressuhallin seinää paloi hieman, taustoittaa Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Rostedt.

Paikalle saapuneiden kahden säiliö- ja puomitikasauton suorittama sammutustyö kesti noin tunnin. Rostedtin mukaan vaarallisten aineiden läsnäolo tulipalossa tuo arvaamattomuudellaan mukaan aina haastekerrointa sammuttamiseen.

– Koskaan ei voi tietää tarkkaan mitä vaarallisten aineiden kontti pitää sisällään. Lisäksi aineet sekoittuvat siellä toisiinsa. Jos siellä on öljyä ja paloa sammutetaan vedellä, voi tuli levitä entisestään, Rostedt täsmentää.

Juttua muokattu 29.7. klo 9:40. Hälytyksen tekijä ei ollut pelastuslaitoksen työntekijä.