Autotehtaalla edessä lomautuksia, ei irtisanomisia – loppuvuoden tuotantoa vähennetään

0
Uudenkaupungin autotehtaalla lomautetaan henkilökuntaa marraskuusta tammikuun alkuun. Arkistokuva

Valmet Automotive on antanut tänään neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla.
– Toimialan viimeaikaiset muutokset lisäävät tarvetta autotehtaan toiminnalliseen ja tuotannolliseen joustavuuteen, Valmet Automotive kertoo tiedotteessaan.
Neuvottelujen perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja ne koskevat kaikkia tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä työntekijöitä ja toimihenkilöitä.
– Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

TARVE suurempaan joustavuuteen tarkoittaa autotehtaan loppuvuoden tuotannon vähentämistä suunnitelmallisesti.
– Tilanne johtaa tuotannolliseen ja taloudelliseen sopeutustarpeeseen, jonka arvioidaan kestävän tammikuuhun 2020 asti. Tämän jälkeen tilauskannan odotetaan palaavan suunnitellulle tasolle.
Henkilöstön tilapäinen vähentämistarve vastaa loppuvuoden 2019 aikana noin 260 henkilötyövuotta. Sopeutusuhka koskee kaikkia tehdashenkilöitä sekä tuotannossa ja tuotannon tukitehtävissä työskenteleviä toimihenkilöitä. Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta.

TYÖNANTAJA harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia, joten yhteistoimintalain mukaan neuvotteluvelvoitteen pituus on kaksi viikkoa.
– Tavoite on löytää yhdessä henkilöstön edustajien kanssa henkilöstön asemaan mahdollisimman vähän vaikuttavat ja toiminnan jatkuvuudelle parhaat ratkaisuvaihtoehdot, autotehtaalta viestitetään.