Helteiden loppu hillitsi sinilevää

0
Pyhärannan Suojalan rannalla voi polskia toistaiseksi huoletta. Suojalan rantaa lähin ELY-keskuksen sinilevähavainto on viime viikon keskiviikkona havaittu vähäinen määrä Maa-Ihamon edustalla. Kuva: Aleksi Mäkelä.

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) Vakka-Suomessa sijaitsevien leväseurannan merialueiden vakiohavaintopaikoilla sinilevää on havaittu vähäisissä määrin viimeisen viikon aikana Uudenkaupungin Iso Marjakarilla. Runsaasti sinilevää havaittiin Mynälahden Kärmäläisen seurantapaikalla.
Lounais-Suomen sisävesien levätilanne on hyvin maltillinen. Vakka-Suomessa sinilevää ei ole havaittu sisävesien osalta lainkaan.

Suomen ympäristökeskuksen mukaan kuluvan viikon viileä ja tuulinen sää on hillinnyt sinilevän kasvua, mutta pitänyt sen sekoittuneena veteen.
– Mikäli sää lämpenee ja tuuli tyyntyy, sinilevä voi vielä runsastua järvillä, Suomen ympäristökeskuksen tutkija Kristiina Vuorio muistuttaa.

Uimaan mennessä on syytä olla varovainen, koska sinilevää voi olla sekoittuneena veteen vaikka pinnalla ei olisi näkyviä leväkukintoja. Pieni määrä sinilevää ilmenee vedessä vihreinä tai kellertävinä hiukkasina.

Ilmoita levähavainnoista ELY-keskukselle numeroon 0295 022 530.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here