Kaupungin säästöohjelma pian valmis

0
Laitilan kaupunki pohtii keinoja 1,5 miljoonan euron säästämiseksi seuraavan kolmen vuoden aikana. Kuva: Solina Saarikoski

Laitilan kaupunki on valmistellut tämän vuoden alusta lähtien talouden tasapainottamisohjelmaa, jolla tavoitellaan 1,5 miljoonan euron säästöjä vuosien 2020–2022 aikana. Tarkoituksena on suitsia taloustilanne kestävämmälle pohjalle toimintaa kehittämällä, tuloja lisäämällä ja menoja pienentämällä.

Talouden tasapainottamisohjelmaa ohjaa työryhmä, johon luottamushenkilöistä kuuluvat kaupunginvaltuuston ja -hallituksen puheenjohtajisto sekä valiokuntien puheenjohtajat. Viranhaltijoista mukana ovat kaupunginjohtaja sekä kaikki toimialajohtajat.

Karkeasti linjaten Laitilan kaupungin taloustilannetta yritetään kohentaa joko kaupungin toimintoja ja palveluja kehittämällä, kertaluontoisia tuloja kasvattamalla tai veroja korottamalla.

– Ensisijainen keino on saada säästöjä aikaan siten, että tarkastelemme kaupungin palveluja ja toimintaa eri näkökulmista. Säästöt eivät siis välttämättä ole tarkastelun lähtökohta, vaan näkökulma voi olla esimerkiksi palveluprosessin muuttaminen toimivammaksi ja saada sen myötä sitten mahdollisesti säästöjäkin, Laitilan talous- ja hallintojohtaja Sirpa Romppainen selvittää.

Lisää aiheesta huomisen lehdessä.