Kodit myyvät, mökit eivät

0
Kiinteistövälittäjä Mari Sainion mukaan hiljainen kesäsesonki on oikeellisuutensa menettänyt käsite. Kuva: Aleksi Mäkelä

Kiinteistönvälitysalan keskusliiton katsauksen mukaan asuntokauppa kävi koko maassa heinäkuussa äärimmäisen kuumana. Vanhat asunnot vaihtoivat omistajaa peräti 9,5 prosentin kasvulla, kun verrataan viime vuoden samaan ajankohtaan.

Kaupankäynti jauhoi kovaa koko kesän myös Laitilan seudulla.
– Enää ei ole sellaista loma-aikaa, että heinäkuussa on hiljainen kausi ja koulujen alettua kauppa alkaa taas käymään. Omakotitaloissa kauppa käy hyvin. Kaikista kalleimmissa vähän hitaammin, toteaa Vainio LKV:n myyntineuvottelija Mari Sainio.

Vapaa-ajan asuntojen kohdalla tilanne on kuitenkin surullisempi.

– Mökit ovat myyneet todella huonosti. Heinäkuussa niistä oli pari kauppaa, mutta kysyntä on ollut todella huono ottaen huomioon, miten paljon niitä on tarjolla, harmittelee kiinteistönvälittäjä Sari Kyrkkö Lounaisrannikon OP-kiinteistökeskuksesta.

Lisää aiheesta päivän lehdessä.