Länsi-Suomi koko maan kuivin

0
Avotulen teko on kielletty kuivuuden johdosta. Arkistokuva.

Ilmatieteen laitoksen metsäpalovaroitus on voimassa lähes koko maassa. Erityisesti maan länsiosissa maasto on hyvin kuivaa. Kuivimmille alueille ei ole luvassa sateita.

Kuivuus on pahinta Länsi-Suomessa. Länteen sateita ennustetaan seuraavan kerran vasta ensi viikon puolivälissä.
– Kunnolla kastelevia sateita ei ole näköpiirissä tulevina päivinä, ja maasto kuivuu kuivumistaan”, arvioi päivystävä meteorologi Antti Kokko Ilmatieteen laitokselta.

Lähipäivät jatkuvat suurimmassa osassa maata aurinkoisina. Niiden aikana Suomessa vallitsee kuiva pohjoisenpuoleinen ilmavirtaus. Ennustetut sateet ovat erittäin vähäisiä, ja lähinnä idässä sataa mahdollisesti joitakin millimetrejä.

Metsäpalovaroitusten aikana avotulen teko on kielletty. Metsäpalovaroitus annetaan maakunnittain, maan pohjoisosassa varoitus voidaan antaa tarpeen mukaan kuntakohtaisesti. Voimassa olevat varoitukset kerrotaan muun muassa Yleisradion sääennusteiden yhteydessä. Lisäksi ne voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla.