Niina Aaltonen skeetammunnan paras suomalaisnainen

0
Parhaan suomalaistuloksen naisten sarjassa järjestämisestä huolimatta Aaltosen mielessä siintävät korkeammat sijoitukset. Haulikon maailmancupissa kilpaillaan skeetissä ja trapissa. Kuva: Lassi Palo/Ampumaurheiluliitto

Laitilalaislähtöinen Niina Aaltonen sijoittui keskiviikkona sijalle 33. haulikkolajien maailmancupin naisten skeetissä. Tulos oli paras suomalaisista, sillä Marjut Heinonen jäi sijalle 40. ja Heidi Hämäläinen 62. Rauman Seudun Urheiluampujia edustavan Aaltosen tulos oli 107 (23+21+22+21+20), kun finaaliuusintaan pääsi tuloksella 114.

Helmikuussa polvileikkauksessa käynyt Aaltonen ei ollut tyytyväinen tekemiseensä.
– Kilpailu meni huonosti. Tulos oli tosi huono, mutta oli kiva osallistua. Minulla ei ollut itseluottamusta tekemiseen, koska en ole harjoitellut paljon, Aaltonen tunnelmoi jälkikäteen.

Keskiviikkona Hollolassa Hälvälän ampumaradalla käydyn maailmancupin haulikkolajit päättyvät tänään torstaina. Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) saavuttaa tänä vuonna pyöreän sadan vuoden iän. Haulikkolajien maailmancup on juhlavuoden merkittävin urheilutapahtuma. Suomesta maailmancupiin osallistuu 20 urheiluampujaa.

Miesten skeetin finaali tänään televisiosta TV2 klo 18.00.