Poliisi kannustaa ihmisiä varovaisuuteen internetin myyntipalstoilla

0
Arkistokuva

Poliisi muistuttaa ihmisiä olemaan varovaisia ostettaessa eri tuotteita internetin myyntipalstoilta. Loppukesän aikana Porin poliisille on tullut huomattava määrä erilaisia nettipetoksia.

– Kauppaa tehdään koulukirjoista, konserttilipuista, huvipuistorannekkeista, leluista, lastenvaatteista ja monista muista hyödykkeistä, poliisi kertoo.

Kaupoista sovitaan yleensä viesteillä tai sähköpostitse. Kauppasummat ovat yleensä muutamasta kympistä noin sataan euroon, mikä poliisin mukaan saanee ihmiset helpommin ottamaan riskejä ostaessa.

– Ostotilanteessa kannattaa miettiä sitä, että vaikuttaako tuote erityisen hyvältä hintaansa nähden. Tietenkin kannattaa myös pyrkiä keskustelemaan myyjän kanssa tuotteen myyntitarkoituksesta ja muista siihen liittyvistä asioista vähän enemmän, jotta myyjän petollinen aikomus paljastuisi.

– Poliisin mukaan kaupat kannattaa sopia henkilökohtaisella tapaamisella, jos mahdollista. Internetissä kauppaa tehdessä voi yrittää selvittää onko myyjän profiililla jo tehtyjä petoksia, ja onko puhelinnumero julkinen, poliisi vinkkaa.