Red Bull Mäkiauto GP:ssa meininkiä Laitilasta

0
Laitila–Turun Kiviset ja Soraset: Pauliina Lehtonen, Jonas Malinen, Miro Mendolin ja Maria Martti huomenna valmiina päihittämään kilpakumppanit ja hurmaamaan tuomarit.

Huomenna lauantaina Helsingin Tähtitorninmäellä järjestetään Suomen viides Red Bull Mäkiauto GP. Tapahtumassa nähdään myös laitilalaisväriä, kun Miro Mendolin ja hänen puolisonsa Pauliina Lehtonen sekä turkulainen pariskunta Maria Martti ja Jonas Malinen tavoittelevat voittoa vauhdikkaan värikkäässä kisassa tiiminsä The Flintstones Kopion kera.
Tiimin jäsenet ovat mukana Red Bull Mäkiauto GP:ssa ensimmäistä kertaa.
– Jonas sai päähänpistoksen, että ruvetaan rakentamaan mäkiautoa. Siitä se ajatus sitten lähti, Mendolin kiteyttää.
– Kun ei ole vapaa-ajalla muuta tekemistä niin tällainen sitten tähän väliin, virnistää Malinen.

Pätevän mäkiauton rakentaminen on ollut melkoista palapelin kasaamista.
– Auton runko on terästä. Ostimme takapään laakerit kaupasta ja saimme tutulta käyttöön polkupyörän levyjarrut. Toinen niistä on nestetoiminen ja toinen vaijerikäyttöinen. Etupyörien ohjauksessa meinasi tulla ongelmia jäykkyyden takia, joten haimme autokorjaamolta vuoden 1971 Volkswagenin ohjausvaihteen, jotta saimme renkaat kääntymään hyvin, Mendolin luettelee.

Tapahtumassa voittoon vie nopeuden lisäksi hyvä show, jonka saavuttamiseksi jokaisella osallistuvalla tiimillä on oma, erottuva teemansa. Laitilalaisturkulaisella tiimillä se on klassikkoanimaatiosarja Kiviset ja Soraset.
Idea lähti porukan sisäpiirivitsistä, jonka mukaan Mendolin ja Malinen muistuttavat vahvasti tv-sarjan Retua ja Tahvoa. Miesten puolisot kulkevat kisassa luonnollisesti taiteilijanimin Betty Soranen ja Wilma Kivinen.

Tiimi aikoo Mendolinin mukaan muuntautua Helsingissä kunnioittamaan mäkiautonsa esikuvan kuskeja osana mäkiautoshowtaan.
– Hankimme naamiaisasut, jotta näytämme Kivisten ja Sorasten hahmoilta. Sitten täytyy jabadabaduuta huutaa vaan.
– Tuomme kisaan mukaan myös musiikkia, Martti lisää.

Lisää aiheesta päivän lehdessä