Väkivalta puskee työpaikoille

0
Työpaikoilla koetuista uhkaavista ja väkivaltaisista tilanteista tehdään yhä enemmän ilmoituksia. Kuva: TS/ Marttiina Sairanen

Ilmoitukset Laitilan kaupungin työpaikoilla tapahtuneista uhkaavista tai väkivaltaisista tilanteista ovat parin vuoden aikana yli kaksinkertaistuneet. Jo vuosi sitten Laitilassa nostettiin esiin huoli päiväkoti-ikäisten lasten lisääntyneestä väkivallasta. Valtaosa häirintä- ja väkivaltatilanneilmoituksista tehtiin koulumaailmasta.

Laitilan Sanomat uutisoi vuosi sitten (4.9.2018), miten Laitilan kaupungin työntekijät kohtaavat väkivaltaa työpaikoillaan yhä useammin. Suuntaus on jatkunut, sillä tehdyt ilmoitukset työpaikoilla kohdatusta väkivallasta ja häirinnästä ovat entisestään lisääntyneet.

Kun vuonna 2016 Laitilan kaupungin työpaikoilla häirintä- ja väkivaltatilanteista tehtiin 20 ilmoitusta, niin vuotta myöhemmin ilmoituksia tilastoitiin kolmannes enemmän, 29 kappaletta. Väkivaltaisten tilanteiden määrä on edelleen jatkanut kasvuaan, sillä viime vuonna kaupungin henkilöstö teki yhteensä 48 häirintä- tai väkivaltailmoitusta.

Laitilassa työntekijät kokevat uhkaa tai väkivaltatilanteita erityisesti kouluissa. Kappelimäen koulussa tehtiin viime vuonna 34 ilmoitusta ja kyläkouluissa kaksi. Seuraavaksi eniten, kahdeksan kappaletta, ilmoituksia tehtiin vanhusten hoivayksiköissä. Päiväkodeissa tapahtuneista välikohtauksista tehtiin kaksi uhka- tai väkivaltailmoitusta.