Laitilalainen TL-Trading Oy osti KARA-pyörösahojen patentti- ja valmistusoikeudet – “Kahden johtavan sahavalmistajan parhaat ominaisuudet saman katon alle”

0

Laitilalainen TL-Trading Oy on ostanut KARA-pyörösahojen patentti- ja valmistusoikeudet Kallion Konepaja Oy:ltä. TL-Trading Oy solmi kaupat raisiolaisen Kallion Konepajan konkurssipesän kanssa runsas viikko sitten.
– Ensimmäisessä vaiheessa turvaamme KARA-sahojen varaosahuollon. Onhan kyseessä maailman eniten valmistettu ja myyty pyöräsahamerkki yksiteräisten sahojen osalta, TL-Trading Oy:n toimitusjohtaja Mikko Laine kertoo tiedotteessa.
KARA-pyörösahat ovat olleet Suomessa usean vuosikymmenen ajan markkinajohtaja, ja kaikkiaan sahoja on myyty yli 70 maahan.
– Joten varaosahuollon jatkuvuudelle on todellista tarvetta, Laine kuvaa.
TL-Trading Oy on valmistanut Slidetec-merkkisiä liukupöydällä varustettuja pyörösahoja ja sahalinjastoja Laitilassa vuodesta 2 000 lähtien. Ympäri maailmaa myydyn sahamallin kehitteli ja patentoi yrityksen perustaja Tommi Laine, nykyisten yrittäjäveljesten Mikko ja Mikael Laineen isä.
– Tehdyn kaupan myötä voimme yhdistää kahden johtavan sahavalmistajan parhaat ominaisuudet saman katon alle. Haluamme kunnioittaa KARA-sahojen satavuotista ja kunniakasta historiaa. Mutta onhan kuitenkin niin, että hyvääkin sahaa voi aina parantaa ja ennen kaikkea kehittää sahurin työn tuottavuutta ja mielekkyyttä, korostaa yrittäjä Mikael Laine kaupasta kertoneessa tiedotteessa.
TL-Trading Oy kertoo panostavansa tulevaisuudessa entistä suuremmilla resursseilla vahvaan tuotekehitykseen sahamarkkinoilla.
KARA-sahojen valmistus jatkuu tulevaisuudessa Laitilassa. Kaupan yhteydessä on sovittu myös avainhenkilöiden työpanoksen siirtymisestä Raisiosta Laitilaan.
– He tuovat mukanaan yli sadan vuoden kokemuksen sahojen valmistuksesta. Sillä on iso merkitys varsinkin siirtymävaiheen aikana, toimitusjohtaja Mikko Laine tietää.