Laitilan Untamalan kulttuuripolku uuteen kukoistukseen – älytekniikkaa hyödyntävä reitti aiotaan avata ensi kesänä

0
Untamalassa on kaunista ketoa.

Laitilan Untamalan historiallisessa raittikylässä on säpinää uuden hankkeen myötä. Päivä Untamalassa -hankkeen yhtenä tavoitteena on kulttuuripolun elvyttäminen yhdessä Metsähallituksen kanssa. Yli kaksi kilometriä pitkä polku johdattaa kulkijansa läpi historian aina rautakauden hautakalmistolta uhrikiville saakka.

Projektipäällikkö Mirja-Riitta Sjöholmin mukaan tavoitteena on avata tulevana kesänä kokemuksellinen kulttuuripolku, josta löytyy elämyksiä vauvasta vaariin. Polkua voi kiertää omatoimisesti tai opastetulla kierroksella. Leader Ravakka on myöntänyt Päivä Untamalalle -hankkeelle rahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Kulttuuripolun historia herätetään eloon hyödyntämällä nykypäivän älytekniikkaa. Opasteisiin liitettävät QR-koodit antavat kulkijalle lisätietoa polun kohteista. Geokätköilijöille löytyy mieluista etsittävää polun varrelta. Nomadit puolestaan saavat haastetta oman applikaationsa kautta. Kokeilun arvoisia ovat myös kasvien ystävien mobiilisovellukset lajien tunnistamiseen.