Suuronnettomuusharjoitus Uudenkaupungin nestekaasuterminaalilla torstaina – junavaunujen purkupaikalla voi näkyä vuodolta vaikuttavia höyryjä

0
Arkistokuva.
Varsinais-Suomen pelastuslaitos järjestää yhdessä Oy Teboil Ab:n kanssa suuronnettomuusharjoituksen Uudenkaupungin nestekaasuterminaalilla torstaina iltapäivällä yhdestä noin kolmeen. Harjoituksen aikana nestekaasuterminaalin junavaunujen purkupaikalla voi esiintyä vuodolta vaikuttavia höyryjä tai ääniä. Paikalla näkyy myös pelastushenkilöstöä tai muita pelastustoimintaan osallistuvia viranomaisia.
Harjoitusta ei voi tulla seuraamaan.
Teboilin Uudenkaupungin nestekaasuterminaalissa varastoidaan propaani-nestekaasua. Terminaalin operaattorina toimii Vakka-Kaasu Oy.

Terminaalista on vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta annetun lain nojalla laadittu turvallisuusselvitys. Pelastussuunnitelmien toimivuutta testataan vähintään kolmen vuoden välein järjestettävällä suuronnettomuusharjoituksella.

Lähialueen asukkaille jaettu turvallisuustiedote on luettavissa myös Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen verkkosivuilla osoitteessa www.vspelastus.fi/turvallisuustiedotteet.