Varppeen koulussa oireileville korvaavat tilat Kappelimäen koulusta

0
Jyske järjestää yleisurheilukisat viikoittain. Arkistokuva: Hanna Hyttinen

Varppeen koulun ja lukion oireileville oppilaille ja henkilökunnalle on järjestetty korvaavat opiskelu- ja työtilat Kappelimäen koulun puolelta. Laitilan kaupungin lähettämässä tiedotteessa kerrotaan, että väistötiloihin on rekrytoitu tarvittava henkilökunta. Oireilevat oppilaat ja henkilökunta pääsevät siirtymään väistötiloihin tiistaina 17.9.

Rehtorille on ilmoittautunut kuusi oppilasta, jotka siirtyvät kyseisiin tiloihin. Lisäksi äidinkielen opetusta on siirretty Walon talolle ja tästä on tiedotettu oppilaita ja huoltajia. Kappelimäen koulun opetusryhmän tarkemmista opetusjärjestelyistä rehtori tiedottaa asianosaisille.

Perjantaina 13.9. terveydenhoitajalta saadun tiedon mukaan 22 yläkoulun oppilasta on kertonut kärsivänsä oireista, joiden he arvelevat johtuvan sisäilmasta. Lisäksi lukion rehtorille on tullut tieto yhden lukiolaisen mahdollisesti sisäilmaan liittyvistä oireista.

Laitilan kaupungin sisäilmatyöryhmä kokoontui perjantaina ja päätti muun muassa, että THL:n vertaileva oirekysely järjestetään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeistuksen mukaisesti aikaisintaan puolen vuoden kuluttua saneerauksesta. Tällöin otetaan myös uudet näytteet, jotka kertovat haihtuuko sisäilmaan terveydelle haitallisia aineita.

Opettajahuoneen lattiasta ja käytäviltä otetuista näytteistä ei ole löytynyt riskirakennetta. Opettajahuoneen kangasmattolattia päätettiin vaihtaa helpommin siivottavaksi. Samalla alta poistettiin vanha muovimatto. Opettajahuoneen ilmanvaihtoa päätettiin parantaa koulun lomajakson aikana päätelaitteiden sijoitusta muuttamalla.

Varppeen koulun iso sali tutkitaan koulujen syysloman aikana ottamalla muun muassa materiaalinäytteitä. Erityisesti välipohjaliittymät tarkistetaan. Koulun pikkusalissa oleva irtaimisto siirretään koulun pihalle tuotavaan parakkiin.

Laitilan lukion julkisivun kunnostustöiden suunnittelu on alkanut. Korjaustoimiin päästään ensi vuoden puolella.