Varppeen koulussa oireilu jatkuu – oireileville järjestetään etäopetustilat

0
Varppeen koulussa sisäilmasta johtuva oireilu jatkuu. Kuva: Aleksi Mäkelä

Viime lukuvuonna sisäilmaongelmista kärsineessä Varppeen koulussa on tehty syyslukukauden alussa useita sisäilmaoireisiin liittyviä ilmoituksia.

Koulunterveydenhoitajalta elokuun lopussa saadun tiedon mukaan seitsemän huoltajaa on ilmoittanut lapsensa kärsivän oireista, joiden he arvelevat johtuvan sisäilmasta. Viisi oppilasta on lisäksi ilmoittanut itse vastaavanlaisista oireista kouluterveydenhuoltoon.

Sisäilmatyöryhmä on myös saanut tietää, että yhdellä koulun työntekijällä on oireita, jotka voivat liittyä sisäilmaan.

Kaupungin tiedotteen mukaan tapausten tultua julki sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen on ollut yhteydessä Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen ylilääkäriin, Lounais-Suomen aluehallintovirastoon, ympäristöterveydenhuoltoon sekä työterveyshuoltoon, joiden mukaan korjattujen luokkatilojen uusista materiaaleista saattaa puolen vuoden ajan haihtua aineita, joille herkimmät reagoivat.

– Lisäksi korjaustoimenpiteistä aiheutunutta pölyä voi olla edelleen ilmassa huolimatta tehostetusta siivouksesta sekä ilmanpuhdistuslaitteista, kaupunki tiedottaa.

Varppeen koulussa tehtiin kesän aikana mittava remontti, jossa muun muassa vaihdettiin lattioita ja korjattiin vanhojen kosteusvaurioiden jälkiä.

– Koulujen sisäilmapuhdistimet ovat käytettävissä tämän vuoden loppuun asti rakennuspölyn poistamiseksi ilmasta. Myös koulun ilmanvaihto on asetettu käymään 100-prosenttisella teholla vuorokauden ympäri vuoden loppuun asti. Siivoustyötä on lisäksi tehostettu tiloissa tasoille kertyvän pölyn vuoksi.

Oireileville etäopetustilat

Oireileville oppilaille ja henkilöstölle tarjotaan mahdollisuutta opiskella tai työskennellä muualla kuin koulurakennuksessa. Korvaavia tiloja kartoitetaan parhaillaan, mutta tavoitteena on, että oireilevat henkilöt voivat siirtyä niihin mahdollisimman pian. Korvaaviin tiloihin täytyy myös rekrytoida henkilökuntaa.

– Oireilevien oppilaiden huoltajia pyydetään ilmoittamaan rehtori Tuomas Kankaanpäälle, mikäli he toivovat lapselleen opetustiloja Varppeen koulun ulkopuolelta.

Ilmoitus pyydetään tekemään torstaihin 5.9. mennessä, jotta rekrytoitavan henkilöstön määrä selviää.