Historian ensimmäinen e-urheiluturnaus Uudessakaupungissa

0
Arkistokuva

Uudenkaupungin kaupunki järjestää Uki Strike: Go 19 nimisen Counter-Strike: Global Offensive -e-urheiluturnauksen Demotilassa perjantaina 8. marraskuuta kello 16–00.

Counter-Strike: Global Offensive on yksi tunnetuimmista ja seuratuimmista elektronisen urheilun peleistä. Taktisen, ensimmäisen persoonan ammuntapelin ydinajatuksena on taistelu poliisien erikoisjoukkojen ja terroristien välillä.

Turnauksissa peliä pelataan tavallisesti viiden hengen joukkueissa ja näin toimitaan myös Uudessakaupungissa. Turnaukseen mahtuu mukaan yhteensä kymmenen joukkuetta, joissa nuorimmat saavat olla 7. luokkalaisia ja vanhimmat 25-vuotiaita. Osallistuminen on maksutonta ja voittajajoukkueelle on luvassa Uudenkaupungin Yrittäjien sponsoroima viidensadan euron palkinto.

– Olen aivan innoissani tästä tapahtumasta. Kaiken muun hyvän lisäksi se on tärkeä osa myös Uudenkaupungin imagon ja markkinoinnin kehittämistä. Yhteistyö turnauksen järjestämisessä on ollut niin hyvää ja idearikasta, että saa nähdä mihin se vuosien saatossa vielä johtaa, hehkuttaa elinkeinojohtaja Jarkko Heinonen.

Tapahtumaa juontamaan ja tuomaroimaan saapuu suurelle yleisölle Diili -ohjelmasta tuttu Tomi ”Tombha” Rinne, joka toimii tällä hetkellä kilpapeliorganisaatio ENCE:n sisällöntuottajana.

Turnausta voi seurata livenä Uudenkaupungin Youtube -kanavalla, jonne se striimataan ja tallennetaan.
– Tilan asettamien rajojen vuoksi turnausta ei tällä kertaa pääse paikanpäälle seuraamaan, mutta ehkäpä jo ensi vuonna tilaisuus siirretään isommille areenoille, vinkkaa turnauksen teknisestä toteutuksesta vastaava Janne Kari.