Joulunavauksen kaivataan myyjiä tuomaan joulutorin tunnelmaa

0
Joulupukki nähdään tänäkin vuonna lavalla.

Laitilan joulunaika alkaa joulunavauksesta. Tänä vuonna joulun odotus alkaa lauantaina 23.11. Joulunavauksen perinteinen kohokohta on ollut jouluvalojen sytyttäminen, joka on kerännyt torilla satoja ihmisiä. Tänäkin vuonna voi käydä kuiskuttelemassa lahjatoiveita joulupukin korvaan. Pukki on tavattavissa teltassaan kello 14–15.30. Joulun makuihin pääsee sukeltamaan Poukan talolla, jossa on tarjolla joulupuuroa kello 12–16.

Kello 14 alkavalle joulutorille kaivataan kädentaitajia, leipojia ja muita myyjiä tuomaan toritunnelmaa. Myyjäksi voi ilmoittautua yritys, yhdistys tai vaikka yksityinen henkilö. Toripöytä on ilmainen ja sitä voi tiedustella Lea Koskiselta numerosta 040 5673 709.

Havupuiden tuoksua ja joulun tuntua torille tuo tänä vuonna ensi kertaa pystytettävä joulupuumetsä. Laitilan kaupunki haastaa kaikki yritykset ja yhdistykset mukaan kampanjaan, jossa yhteisö ostaa itselleen joulukuusen. Kuusen koristelun voi hoitaa yrityksen omilla koristeilla tai askarrella työyhteisössä tarvittavat koristeet. Kuusen saa myös valaista ja tätä varten torille tullaan vetämään sähköt. Kuusen koristelijat hankkivat valot itse.

Mukana kampanjassa ovat Laitilan koulut ja varhaiskasvatusyksiköt sekä Palke. Etukäteen tilatut kuuset torille toimittaa Lions Club Laitila. Halukkaat yhteisöt voivat tilata kuusen elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölältä joko sähköpostilla juha-matti.paivola@laitila.fi.
Ohjelma torin lavalla alkaa kello 16. Joulunavauksessa puhuu kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen. Hämärtyvän illan valaisevat ensin jouluvalot ja kello 17 ilta huipentuu ilotulitukseen.