Vuoden Luomutuote -palkinto Laitilaan Saloniemen juustolalle

0
Saloniemen Juustolan vuohet tervehtivät aidan raosta. Arkistokuva: Maria Rantanen
Luomuliitto on myöntänyt Vuoden Luomutuote -palkinnon Saloniemen juustolan Mielihalu-luomuvuohenmaitojogurtille kuluttajatuotteiden sarjassa. Voittajat julkistettiin keskiviikkona Luomuelintarvikepäivässä Finlandia-talolla.
Mielihalu on markkinoiden ainoa kotimainen luomuvuohenmaidosta tehty jogurtti, ja se valmistetaan Saloniemen juustolassa omien vuohien maidosta. Mielihalu-jugurtti on vastikään tullut Keskon valtakunnalliseen valikoimaan.
– Jugurtissa on juuri oikea yhdistelmä pehmeyttä, pyöreyttä ja happamuutta. Retrohenkinen pakkaus sopii tuotemerkille hyvin, ja kokonaisuus on viimeistelty, kiitteli raati voittajatuotetta.
Luomuliitto palkitsee kiinnostavimmat luomutuotteet vuosittain. Valintaan vaikuttavat tuotteen maun ja pakkauksen lisäksi sen uutuusarvo, innovatiivisuus ja kaupallinen potentiaali. Palkintoraatiin kuuluvat Katja Tapio (valikoimajohtaja, S-ryhmä), Anni-Mari Syväniemi (toiminnanjohtaja, Ruokatieto Yhdistys ry), Timo Lepistö (keittiöpäällikkö, Finlandia-talo), Pauli Talvitie ja Jaana Elo.
Saloniemen juustola on niittänyt mainetta ja kunniaa aiemminkin. Saloniemen Juustolan chevrejuusto Syrjähyppy voitti kultaa artesaaniruoan suomenmestaruuskilpailussa vuonna 2017. Vuoden luomuyrityksenä Saloniemen Juustola palkittiin vuonna 2014 ja Glorian ruoka&viini -lehti palkitsi laitilalaisen Saloniemen juustolan raakamaidon Vuoden puheenaihe -tunnustuksella vuonna 2011