Kaivolan kylä saa helsinkiläiseen hotelliin oman nimikkokokoushuoneen

0
Kaivolan kesäteatterissa viime kesänä laatikon kanssa punnersivat Pera (Antti Maantiehinno), Salomo (Matti Varjonen) ja Rastas (Anton Kulma-aho). pesäpallomailan kanssa jöötä pitää Lefa (Seppo Kylander). Kuva: Anne Jacksen

Laitilalainen Kaivolan kylä ja kymmenen muuta suomalaista kylää pääsevät loistamaan Sokos Hotels -ketjun uudessa hotellissa Triplassa Helsingissä. Hotelliketju valitsi yhteistyöhön kyliä, jotka ihastuttavat elinvoimaisuudellaan ja yhteishengellään.

– Olen aina ihaillut maamme uniikkia kyläkulttuuria. Suomessa osataan tehdä asioita omaperäisesti yhdessä, mikä ansaitsee tulla nähdyksi. Siksi hotellissamme kylät saavat mahdollisuuden loistaa niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin vieraiden edessä, iloitsee hotellinjohtaja Hanna Riihimäki.

Yksi mukana olevista kylistä on Kaivola, jonka kylätalkoiden henkeä hotellin kokousvieraat pääsevät pian hengittämään laitilalaiselle kylälle nimikoidussa kokoushuoneessa. Niin Kaivolan kylässä kuin hotellin johdossa yhteistyö nähdään suurena mahdollisuutena.

– Tosi mukavaa, että Kaivola pyydettiin mukaan. Hienoa huomata, kuinka maailmallakin arvostetaan sitä mitä täällä on sisukkaalla yhteistyöllä saatu aikaan. Vuosittain tuhannet ihmiset saapuvat Kaivolan kylään katsomaan yhtä Suomen vanhinta, yhä toiminnassa olevaa kesäteatteria. Kaivolassa on kyläkoulu, jonka elinvoimaisuuden takaamiseksi aikoinaan rakennettiin talkoilla jopa tieyhteys. Kaivola on kaunis ja elinvoimainen kylä elää ja asua – yhä tänäkin päivänä, toteavat yhteen ääneen kylässä asuva Anne Jacksen ja kesäteatterin kantava voima Matti Varjonen.

– Olemme erittäin onnellisia, että kylät ovat lähteneet yhteistyöhön innolla mukaan. Hotellin asiakaskokemus kiteytyy tunnelmaan, jossa vieras tuntee olevansa kuin kylässä hyvän ystävän luona. Tämä lupaus mielessä kehitämme palvelujamme yhdessä aiheen eksperttien eli suomalaisten kylänmiesten ja -naisten kanssa, sanoo Riihimäki.

Tripla tekee Kaivolan lisäksi yhteistyötä Alpuan, Eskolan, Fiskarsin, Jakokosken, Kumpulan, Rämsöön, Tiutisten, Teijon ruukkikylien, Vuolenkosken ja Vuotson kanssa.

Original Sokos Hotel Tripla avaa ovensa ensimmäisille vierailleen tammikuussa.

JUTTUA PÄIVITETTY 14.11. kello 11. Kuvatekstissä kuvaajan nimi korjattiin.