Laitilan ensi vuoden talousarvio 240 000 euroa alijäämäinen

0
Kaupungin virkamiesjohto ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusisto (kesk) pitivät tiedotustilaisuuden Laitilan talousarviosta maanantaina. Kuva: Hanna Hyttinen

Laitilan kaupungin ensi vuoden talousarvio on laadittu tiukan raamin mukaisesti, mutta nykyiset toiminnot säilyttäen. Kaupunki jatkaa alijäämäisellä linjalla, mutta kurssin ennustetaan lähivuosina kääntyvän plussalle. Taloussuunnitelmassa vuosille 2021 ja 2022 on jo arvioitu loivaa ylijäämää.

Alijäämäisestä lopputuloksesta huolimatta talousarviota valmistelleet virkamiehet saavat kiitosta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Kuusistolta (kesk) siitä, että tiukassa menokurissa on pysytty.

Kuusisto kertoo myös, että vaikka kaupunginhallitus teki talousarvioon pieniä muutoksia, talousarviosta ei äänestetty kertaakaan. Kaupunginhallitus muun muassa lisäsi investointeihin Heinikkalan navetan kunnostusta varten 55 000 euroa sekä lisäsi tulevalle vuodelle Pähkinäpensaan päiväkodin poistoihin 40 000 euroa, mikä kasvatti alijäämää.

– Kaikki muutokset olivat yksimielisiä, Kuusisto kertoo.

Myös kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen näkee miinusmerkkisessä talousarviossa hyviä puolia.

– Vaikka budjetti on tiukka, näen tässä paljon plussia. Saamme muun muassa uuden päiväkodin ja vakiinnutettua ikäihmisten päivätoiminnan, Luukkonen sanoo.

 

Lue lisää 5.11.2019 lehdestä