Pyhärannan seurakunta ei lähde mukaan kunnan mahdolliseen hirsipäiväkotihankkeeseen

0
Pyhärannan kirkko. Kuva: Katja Kaartinen

Pyhärannan seurakunta kävi Pyhärannan kunnan kanssa neuvotteluja yhteisen kiinteistöosakeyhtiön muodostamisesta. Kiinteistötoimikunta perehtyi saatuun tarjoukseen ja päätyi esittämään, ettei seurakunta osallistu hankkeeseen.

Kirkkoneuvosto päätyi samalle kannalle äänin 7–2. Seurakunnan näkökulmasta tila olisi ollut liian kallis, lyhytaikainen ja riskialtis investointi.

“Seurakunnan näkökulmasta tila olisi ollut liian kallis, lyhytaikainen ja riskialtis investointi.”

Neuvotteluja kunnan kanssa käytiin, koska seurakunta on saanut Maria Hartikaiselta testamenttilahjoituksen. Kiinteistötoimikunta oli saanut kirkkoneuvostolta tehtäväksi miettiä laaja-alaisesti erilaisia vaihtoehtoja testamentin edellyttämän tilan hankintaan.
– Kiinteistötoimikunnan oli huomioitava tiettyjä rajoitteita tilavaihtoehtoja mietittäessä. Pyhärannan kunnan asukasluvun ja myös seurakunnan jäsenmäärän laskiessa, seurakunnan on kyettävä karsimaan kulujaan, kertoo Pyhärannan kirkkoneuvosto tiedotteessa, jonka ovat allekirjoittaneet vt. kirkkoherra Sami Tolvanen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Mirja Kauppila-Laine, kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja lkka Karru ja kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Elina Vainio-Mäntylä sekä kirkkoneuvoston jäsenet Leila Aunela, Sirkka-Liisa Peltonen, Tuire Kakko, Kari Vainio ja Riitta Impilä.

 

Muokattu 24.11. kello 19.12: Elina Vainio-Mäntylä on korjattu kirkkovaltuuston varapuheenjohtajaksi, eikä neuvoston.