Valmet Automotive käynnistää taas yhteistoimintaneuvottelut – nykyisille lomautuksille mahdollisesti tulossa jatkoa

0
Autotehtaalle tarvitaan koko ajan uutta henkilöstöä, vaikka tehtaalla on myös paljon robotteja. Valtaosa roboteista on käytössä autotehtaan hitsaamossa. Kuva: Valmet Automotive.
Arkistokuva

Valmet Automotive käynnisti reilu kuukausi sitten päättyneiden yhteistoimintaneuvottelujen perään uudet yhteistoimintaneuvottelut jo sovittujen lomatusten jatkamiseksi.
Ensimmäisten yt-neuvottelujen aikana ennakoitiin, että tuotantomäärät nousevat tammikuussa. Nyt yrityksessä arvioidaan tilauskantojen nousevan vasta helmikuussa.

– Tilanteen johdosta autotehtaan henkilöstön tilapäinen vähentämistarve jatkuu helmikuulle 2020, Valmet Automotive tiedottaa.

Valmet Automotive antoi tänään maanantaina neuvotteluesityksen henkilöstön tilapäisestä vähentämistarpeesta Uudenkaupungin autotehtaalla. Neuvottelujen perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt ja ne koskevat tuotannon työntekijöitä.

Henkilöstön tilapäinen vähentämistarve vastaa tammi-helmikuun 2020 aikana noin 100 henkilötyövuotta. Sopeutustarve ei koske Salon akkutehdasta, eivätkä neuvottelut johda irtisanomisiin.

– Työnantaja harkitsee toimenpiteeksi enintään 90 päivää kestäviä lomautuksia. Tavoite on löytää yhdessä henkilöstön edustajien kanssa henkilöstön asemaan mahdollisimman vähän vaikuttavat ja toiminnan jatkuvuudelle parhaat ratkaisuvaihtoehdot.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here