Johanna Luukkonen hakee Rauman kaupunginjohtajaksi

0
Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen vaihtaa kanakaupungin kanalikaupunkiin.

Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen hakee Rauman kaupunginjohtajaksi. Yhteensä kaupunginjohtajakisaan ilmoittautui kymmenen hakijaa. Hakuaika päättyi torstaina iltapäivällä neljältä. RAuman nykyinen kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle 30. kesäkuuta.

Kaupunginjohtajan virkaa hakivat Luukkosen lisäksi Korhonen Ari , filosofian maisteri, Raisio, Lakaniemi Vesa , kasvatustieteen maisteri, MBA, Rauma, Lumio Markku , oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, Kauhava, Mars Hannu , kauppatieteiden maisteri, Keuruu, Mäkinen Juha-Matti , hallintotieteiden maisteri, Kokemäki, Parpo Antti , valtiotieteiden tohtori, Kaarina, Salminen Ilkka , hallintotieteiden maisteri, Tampere, Sundman Pekka , oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, eMBA, Turku ja Virtanen Vexi , yhteiskuntatieteiden maisteri, Niemisjärvi.

Kaupunginjohtajan tehtävänä on kehittää kaupunkiorganisaatiota ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hän vastaa osaltaan Rauman vetovoiman ja pitovoiman lisäämisestä sekä vahvistaa kaupungin menestymisen edellytyksiä myös kulttuurin, matkailun ja kansainvälisyyden osalta.

Rauman kaupunginjohtajan valintaa valmistelee toimikunta, joka valitsee ensi torstaina haastateltavat hakijat. Valintatoimikuntaan kuuluvat kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajistot, asiantuntijajäsen henkilöstöjohtaja Marika Alho-Malmelin , sihteeri kaupunginlakimies Mikajuhani Numminen sekä kaupungin henkilöstöä edustava jäsen Virpi Lehtimäki. Hakuprosessissa konsulttina toimii Mercuri Urval.