Juha Keskitalo valittiin Lounais-Suomen vuoden poliisiksi

0
Lounais-Suomen vuoden poliisiksi valittiin Juha Keskitalo.

Ylikonstaapeli Juha Keskitalo on valittu Lounais-Suomen poliisilaitoksen vuoden poliisiksi. Keskitalo toimii Turun pääpoliisiasemalla poliisipalvelut-linjan tukiyksikössä.

Valintaperusteiden mukaan Keskitalolla on syvä asiantuntemus ja pitkä kokemus valvonta- ja hälytystehtävistä niin miehistötasolla kuin esimiestehtävissäkin.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen lähettämän tiedotteen mukaan Keskitalo on aktiivisesti edennyt urallaan ja haastanut itseään uusissa tehtävissä, mistä osoituksena ovat muun muassa vaativat kansainväliset rauhanturvaamis- ja siviilipoliisitehtävät, joihin hän on osallistunut kolmesti. Keskitalolla on myös aina ollut pyrkimys kehittää koko työyhteisön toimintaa – paitsi tehokkuuden myös henkilöstön hyvinvoinnin näkökulmasta.

Tiedotteen mukaan Keskitalo työskentelee esimerkkiä näyttäen ja vaatii itseltään vieläkin enemmän kuin muilta. Hänet tunnetaan ammattitaitoisena ja yhteistyökykyisenä sekä tunnollisena ja työlleen omistautuneena poliisina, jolla on korkea moraali ja huippuluokkainen työmotivaatio. Lisäksi hänellä on luontainen kyky suhtautua posiitivisesti asioihin.

– Esimerkillisellä toiminnallaan Keskitalo on saavuttanut niin esimiestensä, alaistensa kuin työtovereidensa varauksettoman luottamuksen. Hän on aito ja vilpitön poliisimies, joka tekee työtä sydämellään, Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa todetaan.

Juha Keskitalo valmistui poliisiksi vuonna 1986. Virkauransa hän aloitti Helsingin poliisilaitokselta, josta tie kulki Liikkuvan poliisin Turun yksikköön ja edelleen poliisin hallintorakenteen uudistuksen myötä Lounais-Suomen poliisilaitokselle vuonna 2014. Ylikonstaapelin virassa Keskitalo on ollut vuodesta 1999 alkaen.

Vuoden poliisi on valittu vuodesta 1995 lähtien. Juha Keskitalo on järjestyksessään 25. poliisilaitoksella kyseisen tunnustuksen saanut työntekijä. Valinta tehdään poliisilaitoksen henkilöstön tekemien ehdotusten perusteella.

Vuoden poliisi julkistetaan aina 17. joulukuuta, jolloin vietetään poliisilaitoksen perinnepäivää. Perinnepäivä perustuu Suomen ensimmäisen poliisilaitoksen, Turun poliisilaitoksen perustamisajankohtaan 17.12.1816.