Laitila-kassista tuli hittituote

0
Janette Rantanen (vas.), Anni Saloniemi ja Pinja Toivonen myivät Laitila-kasseja ja -julisteita luokkansa opintomatkarahaston hyväksi joulun suurmyyjäisissä.

Pirkko Varjo

Varppeen koulun 8F-luokka on marraskuusta lähtien myynyt Laitila-aiheisia tuotteita opintomatkan hyväksi. Varsinkin Laitila-kassi on ollut oikea myyntimenestys. Harmaaseen, kierrätetystä puuvillasta tehtyyn kassiin on sommiteltu kukkokuvio Laitilan kylien nimistä. Muutamassa viikossa kassia myytiin 700 kappaletta ja kysyntää tuntuu edelleen riittävän.

Marja Tuominen osti Laitila-kassin joulun suurmyyjäisistä Urheilutalolta.

– Minulla on jo ennestään yksi kassi ja ostan nyt toisen lahjaksi. Inhoan muovikasseja ja tämä on sopivan pieni mukaan otettavaksi.

Myyjäisissä tiskin takana vuorottelivat 8F-luokkalaiset. Myyntivuorossa olleet Janette Rantanen, Anni Saloniemi ja Pinja Toivonen saivat tehdä ahkerasti kauppaa kasseista, kassin teemaa toistavista korteista ja julisteista. Tuleva opintomatkakohde ei ole vielä tiedossa, mutta tytöt tiesivät, minne he haluaisivat mennä.

– Jonnekin lämpimään ja aurinkoon. 

Alkuperäinen kassi-idea tuli luokan vanhempia edustavalta  Kati Airolalta . Kassiprojektiin on saatu Nuorisoleader-avustusta Ravakalta.