Lamppujen sammuminen ei himmentänyt Lucian loistetta

0
Tiihosen kahvilassa hiljennyttiin kuuntelemaan Laitilan lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoista koostuneen Lucia-kulkueen esitystä.

Ossi Nyström

Keskellä hiilikaivoksen väristä joulukuuta Lucia-kulkueen mukanaan tuoma valo tuli enemmän kuin tarpeeseen. Laulua, pipareita ja pieniä tarinoitakin sisältäneelle valontuontikiertueelle oli kynttiläkruunua tänä vuonna kantaneen Fredrika Uusikartanon mukaan lähdetty jo aamuvarhaisella.

– Aloitettiin tuolta Laitilan lukiosta, mentiin Kappelimäkeen ja Pajukujan asumisyksikköön, vanhainkoteihin, kirkkoon ja nyt tänne, Uusikartano kertoi kiertueen päättäneessä Tiihosen kahvilassa.

Pienet tekniset ongelmat eivät estäneet kulkuetta toteuttamasta tehtäväänsä.

– Lamput ovat sammuneet ja näin, mutta muuten on mennyt tosi hyvin. Ne taisi kestää ekaan tai toiseen esitykseen.

Voisi kuvitella, että esiintyminen lukuisissa eri kohteissa tarkoittaisi valtavaa kiirettä ja hosumista.

– Ei oikeastaan, me vedettiin tosi nopeasti kaikki. Jouduttiin nytkin ennen kuin tultiin tänne odottamaan puoli tuntia tuolla bussissa.

Koska kukaan ei oletettavasti ole synnynnäinen Lucia-neito, kulkuelainen tai piparipoika, edellyttää onnistunut kiertua ainakin jonkin verran harjoittelua.

– Kyllä me tyttöjen kanssa treenattiin joka päivä koulussa meidän musiikinopettajan kanssa, mutta ei me tätä päivää harjoiteltu sen enempää.

Valinta Lucia-neidoksi merkitsee Uusikartanolle paljon.

– Kyllä tämä oli mulle tärkeä juttu. Meillä oli luokan kanssa äänestys, ja arvostan todella paljon mun kavereita, jotka mut tähän äänesti. Odotin tosi paljon, että olisin jopa päässyt, ja sitten kun kuulin mun nimen, niin olin tosi iloinen!

Lucia-neito ei halunnut lähteä tarkemmin erittelemään päivän kohokohtia.

– Tässä päivässä parasta on ollut kaikki! On niin hyvä yhteishenki ja kaikkea. Kaikki on ollut tosi kivaa, ja olen nauttinut tosi paljon tästä päivästä.

Luciat 2019

Fredrika Uusikartano (lucia, lukija)

Nea Niemi

Milja Pere (lukija)

Mette Saarinen (lukija)

Hilma Hautakangas

Emma Salminen

Helin Miia

Emilia Sukari

Frida Hyttilä

Heta Suvanto

Tuuni Kylander

Kiia Vähä-Impola (lukija)

Iisa Leino

Amanda Männistö (lukija)

Samuli ja Valtteri Ranta

Martin Mäenpää kitara