Musiikkiopiston kevät

0
Musiikkiopistossa on lähes neljäsataa opiskelijaa. Arkistokuva

Vakka-Suomen musiikkiopiston 50-vuotisjuhlavuosi on saavuttanut puolivälin. Syyskaudella tapahtumia on ollut kaikkiaan runsas 40.

– Konsertit ja tapahtumat ovat onnistuneet yli odotusten ja saatu palaute on ollut kauttaaltaan positiivista ja innostunutta, musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen iloitsee.

Juhlinta jatkuu kevätkaudella. Musiikillista ilotulitusta saadaan reilulla viidellä kymmenellä eri konsertilla ja tapahtumalla. Kevään monipuolisen konserttisarjan ovat suunnitelleet musiikkiopiston opettajat.

– Iltamusiikki-konserttien lisäksi sarjassa on uusia innovaatioita, kuten Kamuvartit, soittajat Taivassalon palvelukoti Poijussa sekä Laitilan K-Supermarketissa. Lisäksi uusia avauksia ovat tarinalliset kokonaisuudet, kuten esimerkiksi Jaakko ja pavunvarsi sekä Pienten pianistien pehmolelukonsertti.

Musiikkiopistossa syventäjien opintojen oppilaat valmistavat opintojen loppupuolella lopputyökonsertteja, joista kevätkaudella saadaan nauttia useampia. Lopputyökonserttien sarjan aloittaa tammikuussa pianisti Lauri Hirvonen . Harmonikkataitelija Satu Sarkorannan ja pianisti Viivi Santalan lopputyökonsertit ovat luvassa toukokuussa.

– Musiikkisatu Prinsessa Ruusunen tuodaan muutaman vuoden tauon jälkeen lavalle maaliskuun loppupuolella.

Musiikkiopiston opettajien Sirke Ruikkalan ja Teresa Sinisalon käsikirjoittamassa, säveltämässä ja oh​jaamassa kokonaisuudessa on mukana paljon musiikkiopiston taitavia oppilaita. Esityksiä on kaikkiaan viisi, joista aamupäiväesitykset on suunnattu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen oppilaille.

– Musiikkiopiston jousiorkesteri, jonka musiikkiopistomme viulunsoitontuntiopettaja Anna-Mari Autere valmentaa, on mukana Nousiaisten rovastikunnan kirkkokuorojen yhteisessä Magnificat ja lauluja elämästä -konserteissa Rymättylän Pyhän Jaakobin ja Laitilan Pyhän Mikaelin kirkkojen konserteissa.

Konsertit johtaa Vehmaan kanttori Hanna Pishro .

– Puhallinorkestereistamme Nuorisopuhallinorkesteri ja Laitilan soittokunta valmistautuvat kevään aikana Puhallinorkesterin SM-kilpailuihin, jotka käydään Tampereella toukokuussa.

Kevätkausi ja juhlavuosi saa huipennuksen Gaalakonserttiin Uudenkaupungin Crusell-salissa.

– Musiikkiopiston opettajat konsertoivat tammikuussa VSMO 50 vuotta – Opettajat estradilla konsertissa, jossa he jakavat omaa virtuositeettiaan. Luvassa on laaja kattaus taidemusiikin helmiä eri vuosikymmeniltä.

Kevään erikoisin konsertti on Kaurasen mukaan Pianosirkus -esitys, jossa samanaikaisesti lavalla ovat sirkus- ja teatteritaiteen opiskelijat, viisi flyygeliä sekä kymmenkunta pientä pianistia opettajineen.

– Tällä koneistolla kerrotaan tarina ystävyydestä, kun sadunomainen nymfi ja ihminen kohtaavat toisensa. Konsertti on vaatinut toteutuakseen valtavan valmistelutyön ja saumattoman yhteistyön Turun Taideakatemian kanssa.

Konsertista on yhteensä kaksi esitystä Kustaa Hiekka -kulttuuriviikon aikana Laitilassa. Pianosirkuksen alkuperäisidea ja musiikin suunnittelu on musiikkiopiston pianonsoitonopettaja Hanna Elomaan . Ohjauksesta ja dramaturgiasta vastaa Taideakatemian Jeannette Rönkkö . Toteutuksessa ovat mukana myös sirkusohjaajat Saila Juntunen, Hermanni Ahomies, Ira Oinonen ja Jere Virta.

50 juhlavuottaan viettävä Vakka-Suomen musiikkiopisto on taiteen perusopetusta laajan oppimäärän mukaisesti antava oppilaitos. Musiikin opiskelu tulee näkyväksi konsertti- ja tapahtumatuotannon kautta.

– Haluamme nostaa esille konserttiohjelmassamme erityisesti sen, miten laaja-alaista ja monitahoista musiikkiopiston tarjonta tänä päivänä on.

– Vakka-Suomen musiikkiopisto toimii laajalla maantieteellisellä toiminta-alueella ja tavoittaa erilaiset ja eri-ikäiset ihmiset myös konserttiensa kautta. Arvostamme myös pitkäjänteistä oppimista ja luovuuden kehittämistä.