Pyhärannan vuosi 2019

0
Ihoden päiväkodin tilanteesta järjestettiin kuluneen vuoden aikana kaksi kuntalaistilaisuutta. Ensimmäisen järjesti Ihoden Seutuyhdistys ja toisen Pyhärannan kunta. Hartaasti toivotun kunnan järjestämän tilaisuuden anti jäi osallistujien mielestä laihaksi, kun yksikään hirsipäiväkotia vastustavista valtuutetuista ei saapunut paikalle. Hirsipäiväkotia kannattaneet saivat pettyä joulukuussa järjestyssä valtuuston kokouksessa, jossa valtuusto päätti rakentaa kunnan omana työnä 30-paikkaisen päiväkodin Ihoden koulun yhteyteen. Kuva: Pirkko Varjo

Pyhärannassa pohdittiin kuluvana vuonna erilaisia vaihtoehtoja Ihoden päivähoitotilanteen ratkaisemiseksi. Asiasta laadittiin selvityksiä, teetettiin hankesuunnitelmia ja järjestettiin kuntalaistilaisuuksia ja -kysely. Useissa tilaisuuksissa ja kuntalaiskyselyssä ykkösvaihtoehdoksi nousi Mediset Hoivarakentajien tarjous hirsipäiväkodista Kylätien varressa olemassa oleville perustuksille. Valtuusto päätti kuitenkin äänestyksen jälkeen, että rakennustyöt aloitetaan Ihoden koulun pihalla, johon rakennetaan 30-paikkainen uudisrakennus.

Alkuvuodesta Pyhärannan lapsia ilahduttivat Duudsonit. Kirjastoon kutsuttiin pehmolelut yökylään ja Ihodessa järjestettiin ensimmäistä kertaa Ihode KidsFest -tapahtuma. Hantlan konsertti- ja taideyhdistyksen 20-vuotisjuhlakonsertissa kuultiin muun muassa Anneli Saaristoa ja Pyhärantapäiviä helli helle.