Syyskausi päättyi tehottomaan kotipeliin

0
Arkistokuva

Jyskeen ensimmäinen kausi kakkosdivisioonassa on nyt hieman yli puolen välin. Joukkueen viimeinen koitos ennen joulutaukoa oli tuskainen. Laitilalaiset pommittivat varsinkin viimeisessä erässä vimmatusti kohti vierasjoukkueen Chiefsin maalia, mutta huonolla tarkkuudella.

Chiefsin maalivahdin rintapanssari otti harvinaisen monta osumaa, sillä Jyske ampui aivan liikaa suoria laukauksia ja nämäkin suuntautuivat veskaria päin.

– Kun ei saada maalia, niin sitten pitää yrittää itse ja se menee vaikeaksi. Vedettiin niin paljon päin molaria, ettei sieltä tippunut reeboundejakaan, Jyskeen valmentaja Mika Koski selvitti.

Chiefs johti viimeiseen erään lähdettäessä 0–1. Harmittoman näköinen purkukiekko omalta alueelta päästi yllättäen turkulaisryhmän hyökkääjän läpiajoon kolmannen erän yhdeksännellä minuutilla ja kesken isäntien painostuksen Chiefs sai läpiajosta toisen maalin.

Viimeisen neljän minuutin aikana Jyske sai kaksi ylivoimaa ja kiekkoa pistettiin epätoivoisesti maalille, mutta vieraiden pömpeli oli kuin noiduttu. Viisi sekuntia ennen pelin loppua Otto Kuusio vaihtoi viekkaasti lämärin syötöksi ja tästä Jesse Kaupinsalo pääsi lataamaan suoraan syötöstä. Vaikka tästä ei maalia syntynyt, niin tällaisia suorituksia Jyske olisi kaivannut enemmän.

Peli päättyi lukemiin 0–2. Chiefsin maalivahti nappasi 24 torjuntaa viimeisessä erässä. Jyskeen veskari Aleksi Virtalalle tuli kaksi torjuntaa vähemmän koko pelissä. Tämä kertoi paljon pelin käsikirjoituksesta.

Jyskeen hyökkäystehojen puuttumiseen oli yksi erittäin ymmärrettävä syy. Kolme kapellimestaria uupui kokoonpanosta. Miro Aarras on olkapäävamman takia kauan poissa ja Nico Kiviö sekä Markus Saarinen olivat myös poissa. Kolmen taitavan sentterin puuttuminen oli turhan paljon.

Vaikka tahti on hiipunut loppusyksystä, ei sesonkia pitää millään lailla pettymyksenä. Päinvastoin. Kolmannelta sijalta pitkälle joulutauolle lähtevän Jyskeen valmentaja antoi hyvän arvosanan joulutodistukseen.

– Kyllä mä ysin antaisin. Ollaan otettu noin kaksi pistettä ottelua kohden keskimäärin ja se on todella hyvin. Me aloitettiin harjoittelu niin aikaisin elokuussa, että siksi saimme alkukaudesta enemmän pinnoja. Hyvissä asemissa tässä ollaan, Koski iloitsi.

Pelihommista otetaan huilia nyt kolme viikkoa. Jyske palaa tositoimiin 4. tammikuuta Porissa Karhu HT:n kakkosjoukkueen vieraana. Kevätsesonki on vieraspelipainotteinen.

Juha Laine