Vakka-Opiston kevätohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin

0
Susanna Junttila, Piia Allén ja Tomi Kangas esittelivät hiljattain koteihin jaettua kevään opetusohjelmaa.

Ossi Nyström

Satavuotisjuhlavuottaan viettävä Vakka-Suomen kansalaisopisto tiedottikaupungintalolla kevätlukukauden 2020 ohjelmastaan sekä tuoreista henkilöstömuutoksista. Tarjolla oli myös tilastotietoa kuluvalta vuodelta.

– Opetustunteja kalenterivuodella 2019 tulee olemaan noin 17 500, mikä on meidän kaikkien aikojen suurin tuntimäärä, rehtori Tomi Kangas kertoi, ja jatkoi, että vuoden 2019 kurssimäärä tulee olemaan noin 850 ja opiskelijamäärä noin 5 500 eri henkilöä. Tuntiopettajien ja luennoitsijoiden määrä kohoaa yli kahteensataan.

Toiminnan merkittävin rahoittaja on valtio.

– Saimme valtionosuutta 559 000 euroa ensi vuodelle eli lähes saman verran mitä tälle vuodelle. Maahanmuuttajien kieli- ja kulttuurikoulutukseen on korvamerkitty

valtionosuuksia yli 26 000 euroa.

Tammikuun alussa voimaan tulevat henkilömuutokset tarkoittavat sitä, että Anna-Kaisa Sjölund aloittaa Pyhärannan uutena osastonjohtajana Anne Laivon tilalla, ja Susanna Junttila tulee Vehmaan osastonjohtajaksi Merja Nurmen tilalle.

– Olen Vehmaan kevään uusien kurssien osalta ollut jo koko syksyn aktiivinen ja vastuullinen. Merja Nurmi on ollut neuvomassa ja pitämässä kädestä kiinni, että kaikki menee oikein ja näin, mutta pääosin olen itse nämä jutut laittanut pakettiin ja koittanut kovasti ajaa itseäni sisään tähän tehtävään, Junttila avasi.

Vehmaan erikoisuus on pitkän tauon jälkeen tarjolla olevat tenniskurssit lapsille, nuorille ja aikuisille.

– Vehmaan koululla työskentelee opettaja Katariina Haavisto , joka pelaa ja valmentaa aktiivisesti, ja pitää muuallakin kursseja. Hän voitti taannoin sm-mitaleitakin, ja todella tuntee lajin.

Esimerkiksi Vehmaan kursseille kannattaa tulla rohkeasti muualtakin.

– Meillä on kuusi osastoa kuudessa kunnassa. Ajatus ei siis ole, että kaikissa kunnissa olisi tarjolla kaikkia kursseja, vaan ajatus on ollut alusta lähtien, että ihmiset voisivat liikkua, kun etäisyydet ovat kuitenkin kohtuullisia, Kangas totesi.

Ohjelman painopisteet koko vuoden osalta ovat hyvinvointi, luonto ja monikulttuurisuus.

– Kestävä kehitys on sellainen teema, jota me ihan tietoisesti haluamme korostaa tässä meidän toiminnassamme. Tästäkin ohjelmasta löytyy suuri määrä kursseja, joilla se huomioidaan jollakin tavalla, koulutuspäällikkö Piia Allén totesi.

Laitilassa tällaisia kursseja ovat esimerkiksi luento Ilmastonmuutoksen haasteet Laitilassa ja Ommellaan vanhasta uutta -käsityökurssi.

Kaikkiaan tarjolla on tuttuun tapaan kattava valikoima kursseja muun

muassa tietotekniikasta, teatterista, liikunnasta, historiasta, hyvinvoinnista ja taiteesta.

– Tieto- ja viestintätekniikassa on tarjolla eläkeläisten kursseja erilaisiin digitaitoihin, mutta myös aika iso kokonaisuus koodaukseen. Liikunnassa on mittava tarjonta. Uutena on muutama englannin kielellä ohjattava liikunnan kurssi,  esimerkiksi Combat Fitness . Hyvinvoinnissa on ihana kurssin nimi tuo Rentoutusta ja hellää kehonhuoltoa . Tämä on sitä ennaltaehkäisevää puolta, mitä me halutaan opistossakin tuoda vahvasti esille,

Allén korosti.

Ilmoittautuminen kevään uusille kursseille alkaa torstaina 2.1. klo 9

Suomea ulkomaalaisille ilmoittautuminen ma 9.1. kello 15 – 16.30 Pohitullin koulu, Uusikaupunki

Syysohjelmassa olleille, keväällä jatkuville kursseille voi ilmoittautua koko ajan

Ilmoittautuminen

www.vakkaopisto.fi/ilmoittautuminen tai puhelimitse toimistojen aukioloaikoina

Opetustoiminta käynnistyy viikosta 2 tai 3 alkaen, uudet kurssit viikosta 3

alkaen

Kursseja tarjolla keväälle noin 460 kappaletta ja 9 400 tuntia