Varppeen koulussa ei uusia sisäilmasta oireilevia oppilaita

0
Jyskeen viikkokisat käytiin lämpimässä säässä. Kuvituskuva

Uusia ilmoituksia Varppeen koulun ja lukion sisäilmasta oireilevista oppilaista ei ole tullut, tiedotti Laitilan kaupungin moniammatillinen sisäilmatyöryhmä torstain kokouksensa jälkeen. Työt vuosi sitten syksyllä havaittujen sisäilmaongelmien poistamiseksi jatkuvat, sillä marraskuun tietojen mukaan oireilevia oppilaita on noin 37, kaikki yläkoulun puolella.

Kiwa Inspecta aloittaa tutkimuksen kiinteistön kunnosta 17. joulukuuta kaikkien tilojen kartoituksella. Yläkerran väistötiloja ei ole saatu käyttöön sähkösuunnittelun resurssipulan takia. Nykyisellään yläkoulun käytössä on väistötilat Kappelimäen koulusta ja Walon talolta.

Salaojien kaivuu- ja korjaustyöt jatkuvat sisäpihan puolella. Lisäksi kellaritilojen korjaussuunnittelu ja tilajärjestelyjen pohdinta on aloitettu.

– Sisätiloissa mittaukset jatkuvat. Tuloksissa ei ole havaittu kohonneita arvoja. Mittarit siirretään seuraaviin tiloihin ensi viikolla, sisäilmatyöryhmä tiedottaa.

Kiinteistövahinkoihin erikoistunut Polygon on tutkinut salit ja pukuhuoneet.

– Tuloksia odotellaan vielä.