Ylennyksiä itsenäisyyspäivänä

0
Suomen itsenäisyyspäivänä Laitlan seudulle tuli useita ylennyksiä.

Tasavallan presidentti on ylentänyt itsenäisyyspäivänä yhteensä 617 reservin upseeria ja erikoisupseeria. Everstiluutnantiksi ylennettiin laitilalaislähtöinen Kalle Matti Johannes Leinonen. Laitilan kasvatti Antti Pietilä eteni reservin sotilaspoliisiupseeristossa yliluutnantiksi. Yliluutnantiksi ylennettiin myös laitilaislähtöiset Lähteenmäki Mikael Heikki Kasperi Espoosta, Vainio-Kaila-Viitala Mari Raumalta ja Hugo Robert Sainio Uudestakaupungista.

Luutnantiksi ylennyksen sai Laitilasta Jori Niklas Kallberg sekä Juho Oskari Pilppula ja Uudestakaupungista Olli Aapo Valtteri Helminen.

Aluetoimistojen päälliköiden ylentämiin aliupseeriston ja miehistön jäsenet reservissä kuuluvat kersantti Kimmo Arto Olavi Lainio Laitilasta ja Ville Reino Johannes Lankinen Uudestakaupungista sekä vääpeli Jari Juhani Sillantie Laitilasta.

Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien kunniamerkit

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on antanut itsenäisyyspäivänä ansioituneille Suomen kansalaisille kunniamerkkejä.

Suomen Leijonan ansioristi: hallinnollinen ulkoasiainsihteeri Läntinen Heli Adele , Uusikaupunki, verkkopäällikkö Pietilä Henry Juhani , Uusikaupunki ja koneyrittäjä Pohjola Ari Antti Juhani , Uusikaupunki.

Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki: terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Pia Lahtinen , Taivassalo

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi: museonjohtaja Mari Jalava Uusikaupunki

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein: vastaava työterveyshoitaja Hirvensalo Tarja Helena , Uusikaupunki, hallintosihteeri Hyvärinen Maritta Kristiina , Uusikaupunki ja luokanopettaja Lehtinen Sari , Uusikaupunki.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali: levyseppä-hitsaaja Lintunen Niilo Into Kalevi, Laitila.

Tiistaina 10.12. kello 11.05 listaa täydennettiin seuraavasti: Yliluutnantiksi ylennettiin myös laitilaislähtöinen Lähteenmäki Mikael Heikki Kasperi Espoosta.
Maanantaina 16.12. kello 11.55. listaan lisättiin seuraavat laitilalaislähtöiset henkilöt: everstiluutnantiksi ylennetty Kalle Matti Johannes Leinonen ja yliluutnantiksi ylennetty Mari Vainio-Kaila-Viitala.