Alkuvuosi innostaa liikkumaan

0
Alkuvuodesta monella on tähtäimessä hyvä kesäkunto. Harjoitteluinto voi kuitenkin lopahtaa siihen, että aloitetaan liian lujaa, Personal Trainer Laura Rostedt (oik.) sanoi. Susanna Isomäelle kuntoilu on jo tuttua.

Pirkko Varjo

Susanna Isomäki odotteli personal traineriaan kuntosalin edessä. Isomäelle salilla käyminen on tuttua, mutta nyt hän haluaa vielä tehostaa sitä ja on sopinut yhteistyöstä personal trainer Laura Rostedtin kanssa. Edessä on ensimmäinen tapaaminen.

– Uskon, että saan lisäpuhtia treenaamiseen, vaikka minulla ei ole mitään peruskuntoa ihmeempiä tavoitteita. Uuden vuoden alkaminen on kyllä selvästi tuonut vähän lisää intoa liikuntaan, Isomäki sanoi. 

Kuntokeskus Kunto-Kukossa näkyvät nyt paitsi tehdyt uudenvuodenlupaukset, myös talven puuttuminen. Kun hiihtoladuille ei ole asiaa, parempaan kuntoon tähdätään sisätiloissa. 

– Meillä on paljon innostunutta väkeä, varsinkin iltaisin töiden jälkeen on vilkasta. Kesän ulkoliikuntakauden alkaessa saattaa vähän hiljentyä, mutta ei aina, toimitusjohtaja Kari Huunonen kertoi.

Hän muistutti myös ilmaisesta vapaaluistelusta, joka on mahdollista maanantaista perjantaihin kello 14.30–16.

Alkuvuoden liikuntainnostus on tuttua myös NurkkaGymissä. Joskus innokkaan treenaajan puhti loppuu muutaman viikon jälkeen, mutta paljon näkee myös hienoja onnistumisia, toimitusjohtaja Matias Heikkilä kertoi.

– Jotkut tulevat hyvinkin huonossa kunnossa ja ylipainoisina ja onnistuvat laihduttamaan ja nostamaan kuntoaan todella hyvin. Muistan eräänkin asiakkaan, joka tuli lähes anteeksipyydellen, kun oli niin ylipainoinen ja huonokuntoinen. Nykyään hän on aivan eri ihminen. On myös hienoa nähdä, miten ikäihmiset ovat löytäneet kuntosalille. Lihaskuntoa on tärkeä hoitaa ja sitä voi parantaa missä iässä tahansa. Meillä on useita yli 70-vuotiaita kävijöitä. 

Kansalaisopiston liikuntaryhmissä vilkkainta aikaa eletään syksyllä. Joulua kohden kävijöitä tippuu jonkin verran pois, mutta nyt liikuntaintoa taas riittää.

– Tunneilla on nyt enemmän ihmisiä kuin joulun edellä. Myös syksyllä alkaneisiin kursseihin tulee uusia ilmoittautumisia. Tarjoamme myös uusia, lyhyempiä viikonloppu- ja kevätkursseja, joista ihmiset voivat valita itselleen uuden harrastuksen, liikunnanopettaja Jatta Ihanmäki kertoi.

Vakka-Opisto tarjoaa liikuntakursseja kaikentasoisille ja -ikäisille liikkujille. Ihanmäen mukaan suosituimpia ovat kohtuullisen kovatehoiset tunnit.

– Pyrimme koko ajan kehittämään uutta ja tarjoamaan monipuolisesti eri tarpeisiin erilaisia ryhmäliikuntatunteja. Otamme mielellämme myös jo alkuvuodesta ja keväällä vastaan kurssitoiveita tulevaa syksyä varten.