Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki tarkastuksen Pyhärannan päiväkodeissa

0
Aluehallintovirasto on linjannut, ettei Pyhärannan kunta voi käyttää enää Ihoden koulussa olevia päiväkodin väistötiloja vaan sen on hankittava uudet 14.4. mennessä. Kuva: Hanna Hyttinen

Pirkko Varjo

Lounais-Suomen aluehallintovirasto teki tarkastuksen Pyhärannan päiväkoteihin 21.1. Varhaiskasvatuksen ylitarkastaja Ulla Soukaisen mukaan asiat näyttävät nyt menevän parempaan suuntaan.

– Tosi hyvin siellä oli ryhdytty tekemään niitä muutoksia, joita edellytimme, joskin korjattavaa on vielä. Ihoden päiväkotiin on hankittu lasten sängyt, puuttunut aita on rakennettu – tosin siitä puuttui portti – ja lastentarhanopettajan rekrytointi on käynnissä. Hygieniassa on vielä puutteita ja lasten naulakot ovat aikuisen tasolla. Keväällä tiloihin on tulossa lisää pieniä lapsia ja uuden päiväkodin rakentamiseen menee aikaa. Sanoimme suoraan, ettei noita väistötiloja voi käyttää lapsimäärän kasvaessa ja keskustelimme uuden väistötilan hankkimisesta.

Aluehallintovirastosta Pyhärannassa kävivät Soukaisen lisäksi lakimies Petri Vanhanen , kehittämispäällikkö Ulla Peltola ja opetustoimen ylitarkastaja Mikko Helasvuo. Pyhärannan kuntaa edustivat kunnanjohtaja Harri Hiitiö, talous- ja hallintojohtaja Jukka Haapala sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Mauri Helminen.

Tarkastuskäynti tehtiin myös Kirsikkaan ja Tuiskurantaan. Kirsikassa on kärsitty sisäilmaongelmista.

– Asia on terveystarkastajan valvonnassa, Soukainen sanoo.

Pyhärannan vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön mukaan tarkastuskäynti sujui hyvässä hengessä. Sitä, mistä uudet väistötilat löytyvät, hän ei vielä halunnut arvailla.

– Tarkastajat ottivat konsultoivan roolin ja nyt odotamme tarkastuskertomusta. Kunnanhallitus ottaa sen jälkeen kantaa tarvittaviin asioihin. Taisimme sopia, että helmikuun loppuun mennessä kannan pitää olla selvillä.