Ensimmäistä kertaa jaettu tunnustus tuli Laitilaan

0
Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen sai kotiintuomisiksi komean pystin, joka jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen sai ensimmäistä kertaa jaettavan Elinvoiman edistäjä -kiertopalkinnon. Tunnustuksen antoi Varsinais-Suomen Yrittäjät ry ja se luovutettiin Varsinais-Suomi Kasvuun 2020 -seminaarissa torstaina.

Luukkosen valintaa perusteltiin muun muassa tiiviillä yhteydenpidolla paikalliseen yrittäjäjärjestöön.

– Hän osallistaa yrittäjiä kunnan elinvoimatyöhön, kohtelee yrittäjiä tasapuolisesti, antaa tilaa yrittäjien luovuudelle ja mahdollistaa uusien innovaatioiden syntymisen. Hän on kannustavasti läsnä yrittäjän arjessa ja helposti lähestyttävä. Kun hänet tähän tehtävään valittiin, hän tietojeni mukaan kiersi samantien liki kaikki kaupunkinsa yritykset ja yrittäjät läpi, Varsinais-Suomen yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen kertoi.

Luukkonen otti palkinnon vastaan kiitollisena.

– Kaupunki ilman yrittäjiä voisi laittaa luukun kiinni, koska ilman työpaikkoja ei olisi verotuloja. Jotta kunnia ei tule yksin minulle niin on pakko nostaa esille elinvoimapäällikkö Juha-Matti Päivölä, jonka kanssa olen pian kaksi vuotta tehnyt töitä, Luukkonen puhui.

Luukkonen jakoi kiitosta myös tekniseen toimeen, jossa asioihin tartutaan hänen mukaansa heti eikä kehoteta varaamaan aikaa viikkojen päähän. Lisäksi hän nosti esiin luottamushenkilöt, jotka myös suhtautuvat asioihin ratkaisukeskeisesti.

– Viranhaltijoiden kanssa on puhuttu, että kun yrittäjä soittaa, kukaan ei ikinä sano, ettei joku ole mahdollista. Se on kiellettyä Laitilassa. Meillä pitää sanoa, että tuumataan, miten tämä olisi mahdollista, Luukkonen kertoi.