Heleästi harmonikalla

0
Kylänpään sisarukset Veera 12v, Herman 5v ja Saara 6v esiintyvät 2.2. konsertissa Laitilan opistotalolla.

Sunnuntaina 2.2.-20 klo 16 kajahtavat harmonikan haikeat ja iloiset sävelet Laitilan Opistotalolla. Vakka-Suomen Harmonikkakerhon järjestämässä konsertissa esiintyy 15 soittajan harmonikkaorkesteri sekä pienempiä kokoonpanoja. Myös harmonikkasolisteja on mukana runsaasti. Nuorin heistä on juuri 5v täyttänyt Herman Kylänpää, ja pitkää estradikokemusta edustaa mm. harmonikansoiton kaksinkertainen Suomen pelimannimestari Satu Sarkoranta. Kaikki orkesterilaiset ja solistit ovat Vakka-Suomen Musiikkiopiston nykyisiä ja entisiä oppilaita, ja yksi vierailija on myös Rauman Musiikkiopistosta.

Konsertin ohjelmisto on kaikkiaan hyvin monipuolinen. Esitettävien kappaleiden joukossa on tuttuakin tutumpia ikivihreitä, kuten Pyynikki-valssi, Tavallinen tyttö, Väärä Vitonen ja Väliaikainen. Uudempaa harmonikkamusiikkia ovat mm. Unto Jutilan Pieni valssi ja virolaisen Henn Rebanen Luminen ilta, ja myös Samuli Jokisen sovittamia pop-kappaleita on tuttuun tapaan mukana.

Konsertissa kuullaan myös monia harmonikan virtuoosikappaleita, kuten L Pihlajamaan Mustalaisinspiraatio, Tanskalaisen Egil Haugen Valse variete, Pietro Frosinin Iloiset kavaljeerit sekä iki-ihana V. Montin Czardas, joka alunperin on tullut tunnetuksi viulistien virtuoosinumerona.

Orkesteria johtaa Marja-Liisa Santala ja juontajana toimii Pia Lahtinen. Lippuja myydään ovelta tuntia ennen konserttia. Lipputulot ja puffetin tuotto käytetään lyhentämättömänä kerhon nuorten leiri- ym. toimintaan. Sydämellisesti tervetuloa viihtymään harmonikkamusiikin parissa!