Johanna Luukkonen haastatteluun – Rauman kaupunginjohtajan paikasta Laitilan kaupunginjohtajan kanssa kisaa Raision kaupunginjohtaja

0
Johanna Luukkonen aloitti Laitilan kaupunginjohtajan työt vuonna 2017.

Rauman kaupunginjohtajan valintaa valmisteleva toimikunta käsitteli hakijoiden soveltuvuustestien tuloksia keskiviikkona. Toimikunta valitsi haastatteluihin Laitilan kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen ja Raision kaupunginjohtaja Ari Korhosen. Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle 30. kesäkuuta.

Kaupunginjohtajakisassa jatkoon päässeet haastatellaan maanantaina 3. helmikuuta kaupunginhallituksen kokouksen yhteydessä. Kaupunginhallitus esittää kaupunginjohtajaehdokkaansa kaupunginvaltuustolle, joka päättää asiasta helmikuun kokouksessaan.

Rauman kaupunginjohtajan virkaan saapui yhteensä kymmenen hakemusta. Toimikunta haastatteli kahdeksan hakijaa, joista viisi lähetettiin soveltuvuustesteihin.

Kaupunginjohtajan tehtävänä on kehittää kaupunkiorganisaatiota ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä. Hän vastaa osaltaan Rauman vetovoiman ja pitovoiman lisäämisestä sekä vahvistaa kaupungin menestymisen edellytyksiä myös kulttuurin, matkailun ja kansainvälisyyden osalta.

Valintatoimikuntaan kuuluvat kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajistot, henkilöstöjohtaja Marika Alho-Malmelin , kaupunginlakimies Mikajuhani Numminen sekä kaupungin henkilöstöä edustava jäsen Virpi Lehtimäki . Hakuprosessissa konsulttina toimii Mercuri Urval.