Jyske jälleen lähellä sarjakärjen kaatoa

0
Arkistokuva

Juha Laine

Huojuu, mutta ei katkea. Jyskeen kiekkomiehistö on uhmannut Lauttakylän Lujan ylivaltaa hienosti keskinäisissä peleissä, mutta viimeinen silaus uupuu. Vieraskentällä Jyske johti 0–3 vielä 12 minuuttia ennen loppua.

Luja osoitti lopussa, miksi se etenee höyryveturin lailla kohti runkosarjan voittoa. Väkevä kiri nosti joukkueen tasoihin, ja lopulta voittomaali syntyi jatkoajalla. Jyske sai yhden sarjapinnan mukaansa, mutta hieman kitkerältä se olosuhteisiin nähden maistui. Kamppailu päättyi 4–3.

Alku meni täysin suunnitelmien mukaan. Toni Riekko avasi maalihanat Janne Tapanin syötöstä, ja pian kiekkoa kaivettiin huittislaisten maalista Artturi Tuuren toimesta. Syöttöpinnan tähän osumaan saivat Jasper Raula ja Niko Virta .

Toisessa erässä Riekko kasvatti eron Toni Niemisen syötöstä kolmeen maaliin. Tätä ennen Markus Saarinen pääsi koettamaan maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta tämä tuotti vesiperän.

Kolmannessa erässä Luja otti entistä vahvemmin hallinnan itselleen. Vaikka Jyskeellä oli selkeä johto, valmentaja Mika Koski myönsi vastustajan olleen silti parempi.

– Koko peli oltiin altavastaajia. Onnistuttiin vain paremmin maalinteossa kahden erän aikana. Lopussa sorruttiin meidän perisyntiin eli jäähyilyyn, Koski totesi.

Viimeisessä erässä hiki virtasi muuallakin kuin kainaloissa. Kenttätapahtumat kuumensivat tunteita molemmissa leireissä. Jyskeen vaihtoaition kommentointi oli niin rajua, että valmentaja Koski passitettiin katsomoon. Tosin Koski ei itse ääntä pitänyt, mutta tuomarit eivät pystyneet oikeaa kohdetta sanomaan, ja tässä tilanteessa tulilinjalla on vastuukoutsi.

– Kyllä me aihettakin jäähyille annettiin, mutta vastustajalle ei samanlaisista tilanteista vihelletty, ja siitä meidän porukka hermostui, Koski perusteli.

Jyskeen pistetahti on hieman hidastunut, ja kolme joukkuetta on noussut Jyskeen lisäksi tappelemaan kakkossijasta. Runkosarjaa on vielä monta peliä jäljellä, mutta yksi selkeä tavoite laitilalaispoppoolla on.

– Neljän parhaan joukkoon pitäisi päästä, jotta saataisiin kotietu pudotuspeleihin, Koski suunnitteli.

Tulevana viikonloppua Jyske pääsee huilaamaan. Ensi viikon perjantaina pistepottia yritetään lihottaa Loimaalla Rocketsin vieraana.